Transport de lătunoaie și resturi de lemn fără documente depistat de polițiștii din Marginea. Marfa a fost confiscată, șoferul a fost sancționat cu amendă

Vineri, 8 iulie 2022, la ora 16:20, un echipaj de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control ansamblul auto format din autoutilitara Volvo care tracta o remorcă.

La volan a fost identificat Mihai R., de 38 de ani, din comuna Vama, județul Suceava, iar în urma controlului efectuat asupra ansamblului auto s-a constatat că transporta materiale lemnoase, fără a deține documente specifice de transport.

S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru ansamblul auto în cauză nu există emis document care să ateste proveniența materialelor lemnoase, ocazie cu care ansamblul auto a fost condus la punctul de descărcare canton silvic unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel s-a constatat că în ansamblul auto se afla cantitatea totală de 4,94 metri cubi materiale lemnoase, dintre care 1,04 metri cubi lătunoaie molid și 3,90 metri cubi resturi lemn molid, conform carnetului de inventariere întocmit de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 4,94 metri cubi lătunoaie și resturi lemn molid, în valoare de 602,68 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche