Buletin de presă, 29 august 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 28.08.2022, orele 18.40, în timp ce conducea motociclul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 27 de ani din județul Mureș a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu o balustradă situată pe partea dreaptă a sensului său de deplasare.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 27 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul motociclului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


La data de 29.08.2022, în jurul orei 05.20, în timp ce conducea autoturismul pe D.J 209H, pe raza localității Baia, un bărbat de 63 de ani din municipiul Fălticeni a acroșat un localnic de 56 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat decesul pietonului.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.08.2022, în jurul orelor 02.40 în timp ce conducea motociclul pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, un bărbat de 27 de ani din comuna Dărmănești a căzut de pe motocicletă.
Bărbatul de 27 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 28 august 2022, la ora 20.03, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 în localitatea Dorna Candrenilor, autovehiculul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 28.08.2022, în jurul orelor 11.25, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe D.N.2 în localitatea Siret, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche