Prima plată din țară prin PNRR, pentru renovarea clădirii Primăriei Fălticeni prin programul Valul renovării

Ministerul Dezvoltării a anunţat marţi că a autorizat prima solicitare de plată, în valoare de 79.100 de lei, pentru un proiect finanţat prin programul Valul renovării din PNRR.

Potrivit unui comunicat al ministerului, proiectul vizează reabilitarea şi eficientizarea termică a clădirii Primăriei din Fălticeni, judeţul Suceava.

Contractul de finanţare a făcut parte dintre primele 7 contracte din România, finanţate din PNRR, încheiate între autorităţi publice locale şi Ministerul Dezvoltării pentru renovarea integrată a clădirilor, în data de 7 iunie.

„Felicit autorităţile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanţare din PNRR, şi sper ca şi celelalte instituţii care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Prin Componenta C5 din PNRR, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a 4.333 blocuri de locuinţe şi clădiri publice. Ministerul asigură şi o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanţării europene.
Mai nouă Mai veche