Orașul subteran al furnicilor și termitelor, la Muzeul de Științele Naturii

Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor de educație muzeală adresate elevilor. În perioada 28-30 septembrie 2022, va avea loc lecția de muzeu Orașul subteran al furnicilor și termitelor, la Muzeul de Științele Naturii.

Lecția de muzeu va prezenta cele mai ciudate, curioase și fascinante specii de furnici care trăiesc în România (furnica de zahăr, furnica roșie de pădure, furnica mică neagră) și în lume (furnica empatică, furnica panda, furnica faraon, furnica glonț, furnica paramedic).

Vor fi prezentate două terarii cu cele două tipuri principale de furnici care trăiesc în pădurea de conifere și cea de foioase de pe teritoriul României și mușuroaiele lor: furnica roșie de pădure și furnica mică neagră.

Cu ajutorul unor prezentări media, legende, povești, ghicitori și cântece, vor fi evidențiate principalele adaptări morfologice și fiziologice ale furnicilor și termitelor la diferite medii de viață, precum și modalitățile de comunicare în interiorul și exteriorul mușuroiului, între diferite specii de furnici, sau între furnici și alte tipuri de organisme vii.

Înscrieri la numerele de telefon 0751571857 și 0230213775.
Mai nouă Mai veche