Togolezul Charles Acolatse despre aventura la Foresta Suceava: „Un oraș drăguț. Nu prea am priceput multe din acea perioadă”

Știm deja că România este țara cu cele mai frumoase femei din lume, iar asta o spun străinii de fiecare dată când o vizitează. Același lucru îl afirmă și Charles Acolatse, un togolez, care a venit pentru a-și continua cariera în fotbal și a rămas impresionat de viața de aici.

În urmă cu cinci ani, Charles Acolatse a venit în România pentru a-și continua cariera în fotbal. Bărbatul în vârstă de 27 de ani a povestit despre cum simte el viața în România și experiențele prin care a trecut în țara noastră. Acesta susține că românii au ceva aparte, ceva ce îi face speciali.

„Aveți ceva din sufletul african. Nu sunteți bogați, dar iubiți viața”, a spus Charles Acolatse.

Fotbalistul a vorbit și despre impresia pe care i-au lăsat-o românii. Acesta susține că aici oamenii nu sunt interesați de acțiunile celor din jur și nu critică precum în alte locuri.

„Au ceva din sufletul african. Nu sunt bogați, la fel ca noi, dar iubesc viața! Oamenilor nu le pasă ce faci, adică nu te judecă, nu stau să te critice. Sau nu simt eu. Românii sunt oameni faini. Am simțit o diferență mare între București și Cluj. Bine, la fel e și în Franța, am trăit și la Paris, și lângă ocean, la Nantes. Oamenii din provincie sunt mai calmi, pe chill, își oferă mai mult timp să te ajute la cumpărături, pe stradă.”, a mai spus Charles.

Cum vede fotbalistul viața din România

Întrebat despre cum vede viața de aici, față de țara de origine, jucătorul de fotbal a mărturisit că îi este destul de greu, fiind departe de casă. Charles spune că și România are zone diferite cu facilități care variază în funcție de oraș. Fotbalistul mai spune că viața cea mai frumoasă este tot în Capitală, însă aici totul este pe repede înainte.

„În Suceava am stat puțin, doar patru luni. Eram mulți străini, stăteam la comun, nu prea am priceput mult din acea perioadă. Dar era un oraș drăguț acolo, cu oameni foarte, foarte calmi, de pus la inimă. Ce țin minte. Am prins o vreme teribilă acolo, începutul lui octombrie, oribil, n-am pomenit așa ceva în viața mea. Mie îmi place soarele.

La Călărași am întâlnit, din păcate, oameni care ne-au țepuit pe mine și pe alții de banii din contract. Dar, ca o glumă, am descoperit mâncarea cu fasole, care-mi place foarte mult. La București era viață frumoasă, deși îți trebuie nervii tari, totul e prea rapid. La Cluj, am descoperit plăcerea și timpul de a savura chiar și o porție de cașcaval pane"
, a mai adăugat fotbalistul, citat de SpyNews.
Mai nouă Mai veche