Un sucevean a încercat să intre în țară cu un TIR cu 24,5 tone de vechituri fără acte, dar a fost oprit în vamă de polițiștii de frontieră și comisarii de mediu

Poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu deșeuri: mobilier second-hand, jucării, geamuri și alte produse uzate.

Marți, 04 octombrie 2022, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un sucevean în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 24.450 kg de bunuri second-hand, constând în mobilier, geamuri, jucării, veselă, chiar și un mini excavator, toate fiind produse uzate. Bunurile au fost încărcate în Suedia și urmau să ajungă în județul Brașov.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.