Accident de muncă într-o hală a fabricii Egger Rădăuți

Vineri, 11 noiembrie 2022, la ora 10.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, au fost sesizați de Spitalul municipal Rădăuți despre faptul că în incinta fabricii Egger Rădăuți a avut loc un accident de muncă, victima prezentându-se la UPU.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că Dumitru L., de 22 de ani, din Milișăuți, este angajat la o societate prestatoare de servicii la Egger, pe post de mecanic mentenanță, iar în jurul orei 10.50, tânărul se afla într-o hală unde efectua activități de demontare a unor role amplasate la baza liniei de alimentare. După ce a demontat o rolă superioară, din cauza neatenției, rola respectivă a căzut lovindu-l pe acesta la nivelul degetului mare al mâinii drepte, provocându-i astfel leziuni.

Victima s-a deplasat la Spitalul municipal Rădăuți, fiind diagnosticată preliminar cu „plagă minimală bază unghie și fractură falangă”. După acordarea de îngrijiri, victima nu a fost spitalizată.

Reprezentantul societății a declarat că va sesiza ITM Suceava despre producerea evenimentului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche