Un copac s-a prăbușit peste un drujbist și i-a rupt ambele picioare, într-o pădure din Marginea

Vineri, 11 noiembrie 2022, la ora 15.22, Secția de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 despre faptul că o persoană a fost accidentată în pădure. 

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că Vasile U., de 44 de ani, din Straja, este angajat la Indmar Marginea pe funcția de fasonator mecanic (drujbist), iar vineri dimineață s-a deplasat în fondul forestier Pârâul Pietrele Muierii de pe raza comunei Marginea, unde avea de prestat activități de tăiere a arborilor. În jurul orei 15.15, în timp ce efectua activități de tăiere a unui arbore, bărbatul a fost surprins de direcția în care a căzut arborele, acesta căzându-i peste membrele inferioare și provocându-i leziuni traumatice.

Bărbatul a fost observat și de un coleg de muncă, care l-a transportat până la sediul firmei, timp în care a apelat 112 și a solicitat deplasarea unui echipaj de ambulanță la fața locului.
marginea
Fiind consultat de către personalul medical de pe ambulanță, bărbatul a fost diagnosticat cu „fractură bilaterală gambe”, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

S-a procedat și la testarea cu aparatul etilotest a victimei, rezultatul fiind negativ.

La sediul firmei a fost identificat și administratorul societății, care a relatat că bărbatul este angajat al societății pe care o administrează, fiind instruit cu privire la normele de securitate și sănătate în muncă.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămarea corporală din culpă”. A fost informat ITM Suceava.
Mai nouă Mai veche