Buletin de presă, 18 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 17.11.2022, orele 12:28 în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Viteazul din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 21 de ani a surprins și accidentat o femeie de 34 de ani din comuna Solca, angajată în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni, semnalizată și marcată corespunzător.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.11.2022, în jurul orei 13:22, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Forăști, un bărbat de 46 de ani din județul Maramureș a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autovehiculul condus de un localnic de 49 de ani.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autovehioculul condus de bărbatul de 49 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.11.2022, orele 11:05, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control, pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.11.2022, orele 16.30, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Dolhasca a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 48 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 48 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.11.2022, în jurul orei 18:30, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe raza localității a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din localitate, într-un sens giratoriu, un bărbat de 44 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de un bărbat de 28 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 44 de ani ani nu posedă permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta are inspecția tehnică expirată din data de 29.10.2022, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.11.2022, ora 21.25, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității Șerbăuți, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche