Buletin de presă, 11 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 10.12.2022, în jurul orei 08:55, un bărbat de 50 ani, în timp ce conducea ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă pe D.N 2 – E85, pe raza loc. Roșiori, com. Forăști, pe relația Roșiori – Fălticeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către o femeie de 55 ani, din mun. Roman, jud. Neamț.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri din autoturism de 68 ani și de 58 ani, ambii din mun. Roman, jud. Neamț, care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni, fără a rămâne internați.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind 0,00 mg/l aer expirat, recoltându-li-se probe biologice de sânge.
A fost sancționat contravențional proprietarul autoutilitarei și remorcii pentru lipsă RCA și au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatele de înmatriculare.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 C.P.


La 10.12.2022, ora 14:15, o tânără de 19 ani din sat Plăvălari, com. Udești, jud. Suceava, a condus autoturismul pe strada Principală, în interiorul localității Plăvălari, având direcția de deplasare Reuseni spre Plăvălari, a pierdut controlul asupra direcție de mers și a intrat frontal într-un stâlp din beton.
În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului.
Ulterior, întrucât acuza dureri, în jurul orei 18.00 conducătoarea auto s-a prezentat la Spitalul Județean Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 și 3 din C. pen.
Mai nouă Mai veche