Razie la Fălticeni! O sală de păcănele a fost închisă pentru nereguli, iar doi tineri prinși cu cuțite în discotecă sunt anchetați penal

După ce în cursul lunii trecute polițiștii au dispus suspendarea activității pentru patru cluburi și localuri de pe raza județului Suceava, în toate situațiile fiind identificate în mod repetat încălcări ale legii în ceea ce privește vânzarea de tutun și alcool către minori dar și disfuncționalități pe linie economico-financiară, în acest weekend, sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – IPJ Suceava, a fost organizată o nouă acțiune de amploare, cu efective sporite pe raza și în zona de arondare a municipiului Fălticeni.

În noaptea de 10 spre 11 decembrie 2022, peste 30 de polițiști au acționat în sistem integrat în Fălticeni pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, descurajării și prevenirii faptelor antisociale, prevenirea consumului de substanțe interzise și creșterea gradului de siguranță publică, în general.
Acțiunea a vizat și prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență și creșterea gradului de siguranță rutieră; intensificarea activităţilor de prevenire şi combatere a încălcărilor legislației penale și contravenționale (art. 3 pct. 19 din Legea 61/ 1991 – interzicerea servirii consumatorilor după ora de închidere stabilită și art. 3 pct. 22 din Legea 61/ 1991 – interzicerea comercializării băuturilor alcoolice către minori; verificarea situației minorilor identificați în obiectivele controlate).

Acțiunea a fost coordonată de Serviciul Ordine Publică – IPJ Suceava, participând polițiști din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni dar și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale și lucrători de jandarmi. De asemenea, la acțiune au participat și polițiști din cadrul BCCO Suceava.

Au fost verificate 6 săli de jocuri și 4 localuri de alimentație publică (cluburi din municipiul Fălticeni și comuna Preutești).
În cadrul acțiunii au fost legitimate 234 de persoane.
Au fost aplicate 4 sancțiuni în valoare de 13.500 lei, din care 4 la Lg 61/ 1991 în valoare de 3.500 lei.

De asemenea, în urma controlului la o sală de jocuri din municipiul Fălticeni, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională la OUG 28/1999 (obligativitatea utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale), în valoare de 10.000 lei și au dispus măsura complementară de suspendare a activității și confiscarea sumelor de bani nefiscalizate.

Tot în cadrul acțiunii au fost constatate două infracțiuni. Astfel, la clubul Belize din municipiul Fălticeni a fost depistat Alexandru C., de 25 de ani, iar în urma controlului corporal s-a găsit asupra sa un cuțit tip briceag. S-a întocmit dosar penal, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracținii prevăzută și pedepsită de articolul 372, alin 1, lit a, din Codul Penal.

La discoteca Disco Galaxy din localitatea Preutești a fost identificat Sebastian S., de 26 de ani, iar în urma controlului corporal s-a găsit asupra sa un cuțit tip briceag și un box cu corni montați pe partea de contact. Celui în cauză s-a întocmit dosar penal, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracținii prevăzută și pedepsită de articolul 372, alin 1, lit a, din Codul Penal.

O componentă principală a acțiunii a fost siguranța tinerilor în incinta și în zona locațiilor de distracție, fiind desfășurate inclusiv acțiuni de testare cu noile aparate DragerDrugtest intrate în dotarea polițiștilor.

Au fost controlate 52 de autoturisme identificate în zona cluburilor și locațiilor de distracție, realizându-se testări cu aparatele etilotest și cu aparatele Drugtest.
Mai nouă Mai veche