Oraşul Suceava a primit avizul de înfiinţare a primei Organizaţii de Management al Destinaţiei din țară

Oraşul Suceava a primit marţi avizul de înfiinţare a primei Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) dezvoltată pe plan local, a anunţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Organizaţia de Management al Destinaţiei „Suceava - Oraşul Cetăţii de Scaun” este formată din următorii membri fondatori: Consiliul Local al Municipiului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Muzeul Naţional al Bucovinei, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Complex Zamca, Mandachi Hotel&Spa, agenţia de turism Eximtur, Shopping City Suceava şi Iulius Mall.

Documentaţia a fost transmisă către MAT sub semnătura preşedintelui noii entităţi, Ion Lungu, aceasta fiind ulterior analizată şi validată de către „Comisia de avizare privind înfiinţarea OMD-urilor în România”, în conformitate cu prevederile procedurii în vigoare, precizează sursa citată.

Pentru înfiinţarea unui OMD local, destinaţia trebuie să fie atestată ca staţiune turistică de interes local/naţional sau să existe minimum 100 de locuri de cazare în structurile de primire turistice clasificate. Printre criteriile minime obligatorii, se află şi includerea a cel puţin un post de manager de destinaţie turistică în structura organizatorică. Referitor la strategia de dezvoltare şi marketing turistic, precum şi la planul de acţiune, acestea pot fi elaborate şi adoptate în cel mult un an de zile de la primirea avizului.
Mai nouă Mai veche