VIDEO Trei persoane reținute în arest după externarea din spital, după bătaia cu pari, furci și topoare de la Gulia

Alte trei persoane au fost reținute în arest după externarea din spital ca urmare a evenimentului din cursul zilei de 4 decembrie 2022, în satul Gulia din orașul Dolhasca, în care au fost implicați membrii a dou familii din localitate.

La data de 13 decembrie, după externarea din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, față de inculpații Florin Vasilică Chiriac, Filip Simon Chiriac şi Vasile Chiriac zis Remus au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina acestora.

Cercetările sunt continuate de către Poliția orașului Dolhasca, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale.

Amintim că incidentul s-a produs 4 decembrie 2022, ora 12:48, când Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza localității Gulia din orașul Dolhasca este un scandal în desfășurare și mai multe persoane au fost lovite.

Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au stabilit că în jurul orei 12:15, a existat un conflict spontan pe raza satului Gulia între doi minori sub 14 ani, ocazie cu care unul dintre minori s-a deplasat la locuința tatălui și s-a plâns că a fost agresat de alt minor.

Astfel, din primele date s-a stabilit că mai mulți membri ai familiei unuia dintre minori s-au deplasat la cealaltă familie, pătrunzând în curtea locuinței, izbucnind un conflict în cadrul căruia s-au agresat reciproc.

A fost solicitat sprijin și din partea Serviciului pentru Acțiuni Speciale IPJ Suceava, conflictul fiind aplanat.

În urma investigării tehnico-științifice a locului faptei (curțile locuințelor celor două familii), au fost identificate și ridicate pentru cercetări mai multe obiecte contondente, utilizate în cadrul agresiunilor. Urmare a leziunilor suferite, 11 persoane au primit îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii Poliției orașului Dolhasca cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „încăierare”, „violare de domiciliu” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, documentându-se activitatea infracțională și participațiile penale ale tuturor persoanelor implicate în incident. 

Cinci bărbați implicați în incident au fost reținuți săptămâna trecută pentru 24 de ore.
 


Articole pe același subiect:
Mai nouă Mai veche