VIDEO Tupeul contrabandiștilor nu mai are limite! Polițiști de frontieră blocați în trafic de două ori într-o singură zi în timp ce urmăreau mașini burdușite cu țigări, în zona Brodina - Straja

În urma desfăşurării unor acțiuni în zona de competenţă, în care au fost urmărite în trafic două autoturisme încărcate cu ţigări, polițiștii de frontieră suceveni cercetează doi cetățeni români pentru implicarea în activităţi de contrabandă și au confiscat 14.700 pachete cu ţigări.

Joi, 15 decembrie 2022, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, pe raza localităţii Straja, judeţul Suceava, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Volkswagen Bora, înmatriculat în România. Conducătorul autoturismului nu s-a oprit, ba din contră a demarat în trombă fapt pentru care, s-a pornit în urmărirea acestuia.

Pe timpul urmăririi, un alt autoturism din trafic a încercat să intre în fața autospecialei Poliției de Frontieră, pentru a facilita deplasarea autoturismului urmărit.

După aproximativ 10 - 15 km, pe raza localității Gura Putnei, autoturismul marca Volkswagen Bora a fost descoperit în garajul unui imobil, despre care proprietarul a spus ca nu știe cum a ajuns acolo.
Cu acordul proprietarului în vârstă de 44 de ani, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului respectiv, iar în mașina respectivă au descoperit mai multe colete cu țigări.

Drept urmare, autoturismul și coletele au fost duse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.840 pachete cu țigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 115.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 7.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției.

Pe timpul cercetărilor, s-a mai stabilit că autoturismul în cauză avea număr fals de înmatriculare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de proprietarul imobilului în care a fost descoperită mașina cu țigări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru violare de domiciliu, punerea în circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Radauti, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.


Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic, pe raza localității Brodina, județul Suceava, a unui autoturism marca Audi, având aplicate numere de înmatriculare de România.

Conducătorul autovehiculului nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, drept pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, însă au fost blocați de un alt autoturism BMW cu numere de Anglia fapt care a permis distanțarea vehiculului marca Audi.

Ulterior, mașina urmărită a fost descoperită abandonată într-o parcare de pe marginea drumului județean, iar în interiorul acesteia au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Autoturismul și coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.930 pachete de țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 57.681 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul marca Audi, care s-a stabilit ulterior că are număr fals de înmatriculare, în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că șoferul autoturismului care a blocat autospeciala Poliției de Frontieră, un cetățean român, în vârstă de 33 de ani, este implicat în activitatea infracțională.

În cauza, s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și complicitate la contrabandă.
Mai nouă Mai veche