Accident la Uidești! Motociclist beat care nu a dat prioritate, lovit de o mașină în intersecție

Duminică, 22 ianuarie 2023, la ora 13:35, Costel C., în timp ce conducea mopedul Yamaha pe DJ 208F, la Uidești, către Nigotești, nu a oprit la indicatorul STOP instalat la intesecția cu DJ 208E și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului Nisssan, cu care a intrat în coliziune și care se deplasa din direcția Manolea către Forăști, fiind condus regulamentar de Andrei I.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului de moped, care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzie coloană lombară, escoriație nazală”. Nu a rămas internat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul municipal Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul municipal Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind verificat în baza de date a poliției s-a constat faptul că victima nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar mopedul Yamaha a fost verificat după seria de caroserie și nu figurează ca fiind înmatriculat.

Vinovat de producerea accidentului se face conducătorul mopedului care nu a dat prioritate de trecere într-o intersecție.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche