Buletin de presă, 15 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Un nou dosar penal pentru un șofer care nu a oprit la semnalele agenților de poliție

La data de 14.01.2023, orele 2245 patrula de siguranță publică din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare, supraveghere și controlul circulației rutiere, a efectuat semnal regulamentar de oprire pe D.C. 38 D din satul Slobozia Sucevei, com. Grănicești, jud. Suceava, unui autoturism care circula în direcția satul Slobozia – Sucevei spre Gura – Solcii.
Conducătorul auto a ignorat semnalul și nu a oprit, fapt pentru care vehiculul a fost urmărit pe o distanță de cca 1,5 km, fiind ajuns și blocat de polițiști în apropierea satului Gura Solcii, com. Grănicești, jud. Suceava.
În urma controlului efectuat, la volanul autoturismului a fost identificată o tânără din Orașul Cajvana, jud. Suceava, în vârstă de 17 ani și 11 luni care imediat a coborât prin partea stângă, iar prietenul său care s-a aflat în calitate de pasager pe scaunul din partea dreaptă față s-a urcat la volan, încercând să inducă ideea că el s-a aflat la volan.
În cele din urmă, minora a recunoscut faptul că ea a condus autoturismul, fără a poseda permis de conducere, autoturism care i-a fost încredințat cu știință pentru a fi condus pe drumurile publice de către prietenul său.
Procedându-se la verificarea conducătoarei auto în cauză în bazele de date, s-a constatat că aceasta nu figurează cu permis de conducere auto.
Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1, cu aplicarea art. 113 alin.3 din Codul Penal și ” Încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea obținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere auto”, faptă prev. de art. 335 alin. 3 din Codul Penal.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliție Grănicești, cauza urmând a fi soluţionată procedural prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.


Dosare penale la regimul rutier - șoferi identificați băuți la volan

La data de 14.01.2023, în jurul orelor 04.20, patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, aflându-se pe strada Calea Unirii cu autospeciala din dotare, a observat un autoturism, fiind efectuate semnale de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, conducătorul auto conformându-se.
S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen. șoferului i-a fost solicitat consimțământul scris cu privire la prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar după ce acesta a semnat declarația de consmițământ s-a procedat la conducerea la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde au fost prelevate mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit proces verbal de constatare al infracțiunii flagrante privind comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin.(1) din Codul Penal, cercetările fiind continuate de către lucrătorii din cadrul Biroului Rutier, fiind întocmit dosarul penal.


În noaptea de 14/15.01.2023, ora 00.00, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza loc. Negrileasa, a oprit pentru control autoturismul care circula pe DC 31 având în vedere direcţia de deplasare Vadu Negrilesei, către Stulpicani, la volanul căruia se afla o tânără de 20 ani din com. Stulpicani.
Deoarece, conducătoarea auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care aceasta a fost condusă la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificării în bazele de date ale poliției române s-a constatat faptul că tânăra de 20 anu nu deține permis de conducere.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Dosar penal pentru conducere fără permis întocmit de polițiști

La data de 15.01.2023, ora 03:20, polițiștii Poliției oraș Frasin în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, control și supraveghere al traficului rutier pe raza Orașului Frasin, loc. Plutonița, DJ 177A, județul Suceava, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control al autoturismului condus de către un bărbat de 31 ani, domiciliat în oraș Solca, care a relatat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a stabilit faptul că șoferul nu figurează cu dreptul de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.01.2023, în jurul orelor 15:00, un bărbat a condus autoturismul pe str. Bogdan Vodă din mun. Rădăuți, iar la intersecția dintre str. Bodan Vodă cu str. Mihai Viteazul, a acroșat ușor doi pietoni, angajați în traversarea străzii în mod regulamentar, pe trecerea pentru pietoni, marcată corespunzător.
Ca urmare a impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonilor.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) și (4) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 14.01.2023, orele 21,00, poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați cu privire la faptul că, un tânăr s-a prezentat la Spitalul Judeţean Suceava, prezentând leziuni ca urmare a unei autoaccidentări de pe bicicletă.
La data de 14.01.2023, în jurul orei 16,00, minorul în vârstă de 16 ani, se deplasa cu o bicicletă pe str. Ștefan cel Mare de pe raza comunei Marginea, iar într-un moment de neatenţie s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni în zona capului.
Minorul s-a deplasat singur la domiciliu, iar părinții l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. (1) din codul penal, raportat la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Marginea.

Mai nouă Mai veche