HS Timber reduce producția la fabrica din Rădăuți cu o treime. Invocă restricții de achiziție de bușteni din România, sistarea importurilor din Ucraina și Rusia și starea proastă a infrastructurii feroviare

HS Timber Group anunță că va reduce cu o treime, începând cu 1 aprilie 2023, capacitatea de producție de stâlpi și grinzi la fabrica din Rădăuți.

„Reducerea capacității de producție va afecta 160 de angajați de la fabrica de la Rădăuți”, se arată într-un comunicat de presă.

Compania se străduiește să ofere multora dintre aceștia posibilitatea să continue activitatea în cadrulg grupului. În celelalte cazuri, se fac eforturi pentru a menține impactul social cât mai scăzut. Restructurarea operațiunilor grupului în județul Suceava a îneput încă de anul trecut.

Motivele reducerii capacităților de producție la fabrica din Rădăuți sunt, așa cum au fost și în 2022, factori locali nefavorabili.

„Achiziția de lemn rotund de conifere românești este restricționată prin lege pentru HS Timber Group din 2016. Ucraina și Rusia nu mai sunt furnizori de materii prime din cauza interdicțiilor de export în vigoare acolo și a actelor de război. Infrastructura feroviară depășită din această regiune a României, precum și reglementările împovărătoare de import, îngreunează importurile de cherestea din alte state ale Uniunii Europene. În plus, producția și comercializarea energiei electrice verzi devine mai dificilă”, se mai arată în comunicatul de presă.

HS Timber Group operează două fabrici de cherestea și o fabrică de plăci pe alte amplasamente din România. Acestea nu sunt afectate de reducerea capacității de producție.
Mai nouă Mai veche