Învățătoare din Câmpulung Moldovenesc acuzată că ar fi bătut și umilit un copil de la clasa pregătitoare, în timpul orelor

O învățătoare de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc și-ar putea pierde locul de muncă, după ce părinții unui elev o acuză că l-a bătut pe cel mic, în timpul orelor.

Agresiunile ar fi fost multiple, iar copilul de clasă pregătitoare a ajuns acasă, de mai multe ori, cu urme de violență pe corp. După ce au scos un certificat medico-legal, prin care medicii atestă că băiatul a fost lovit, cel mai probabil cu palmele, Poliția și Inspectoratul Școlar Suceava au deschis propriile anchete.

Ce spune mama copilului

Copilul de șapte ani este înscris la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, și ar fi fost pălmuit de învățătoare, în timpul cursurilor, pe 12 decembrie. Ba mai mult, ar fi fost scos la tablă și făcut de rușine în fața clasei.

Mama copilului agresat: „A început să îmi povestească: 'M-a chemat în fața tablei. Acolo, când mă cheamă, râde, începe să râdă și mă bate'. Pe urmă am observat, la două, trei zile, niște vânătăi. L-a smuncit, îl trăgea de coaste, copilul spunea, lasă–mă, voia să fugă, a fugit după el, i-a dat un pumn în spate, nu a putut să respire și i-a spus, băiete, tu îmi faci probleme. Și a spus că a venit după el și i-a mai aplicat niște pumni în umărul drept, unde avea roșeață, și în spate și tot”.

În aceeași zi, mama a depus plângere la secretariatul școlii. Ulterior, a mers cu cel mic la Institutul de Medicină Legală, de unde a scos un certificat, pe care scrie negru pe alb că minorul prezenta echimoze, excoriații și tumefieri, leziuni ce necesită patru, cinci zile de îngrijiri medicale.

În cele din urmă, părinții au cerut transferul copilului la o altă clasă, dar chiar și așa, băiatul este încă traumatizat și se teme că va fi lovit de învățătoare pe holurile școlii, susțin părinții.

Pusă în fața acuzațiilor, învățătoarea a negat că l-ar fi lovit pe cel mic. Mama băiatului a înregistrat dialogul dintre ei.

Discuția dintre învătătoare și copil:

Învatatoare: „Unde te-am lovit eu pe tine”?
Elev: „Aici și aici”!
Învățătoare: „Cu ce te-am lovit”?
Elev: „Cu mâna! Nu puteți să spuneți, doamnă, că nu m-ați lovit! Că eu am dovezile pe mine, pielea mea e dovada! Nu vorbele”!

Într-un final, învățătoarea își pierde răbdarea.

Discuția dintre învățătoare și mamă:

Învățătoare: „Dumneavoastră de ce ați venit astăzi, ce vreți”?
Mamă: „Cum de ce am venit”?
Învățătoare: „De ce ați venit”?
Mamă: „Că e normal”.
Învățătoare: „Spuneți, ce problemă aveți astăzi”?
Mamă: „Pentru că ați pus mâna pe el”.
Învățătoare: „Așa, și ce doriți dumneavoastră? Care e scopul”?
Mamă: „Să nu mai puneți mâna pe el”.

A fost deschisă o anchetă internă în școală, dar, în final, învățătoarea nu a fost sancționată disciplinar.

Iulia Niță, directorul Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă”: „Doamna învățătoare a dat notă explicativă scrisă. Din declarațiile scrise ale doamnei reiese că doamna nu a lovit copilul”.

O anchetă a fost deschisă și de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Ilie Cosovanu, inspector școlar al ISJ Suceava: „Legislația prevede mai multe variante, dar în funcție de concluzia la care se ajunge, este o sancțiune graduală. Cea mai gravă, vă dați seama, ar fi desfacerea contractului de muncă”.

Cazul a ajuns și în atenția polițistilor, care au început urmărirea penală pentru purtare abuzivă.

Sursa: Pro TV 
Foto: Imagine cu caracter ilustrativ
Mai nouă Mai veche