Spargere la un magazin din Vatra Dornei. Hoțul a fost prins și reținut în arest

Sâmbătă, 7 ianuarie 2023, la ora 10.10, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că din incinta unui magazinului de pe strada Transilvaniei au fost sustrase bunuri de către persoane necunoscute.

În urma cercetărilor s-a constatat că la ora 10:00 vânzătoarea angajtă la magazin a ajuns la serviciu și a găsit în interior un geam al clădirii spart în poziția deschis și mai multe cioburi pe sol care proveneau de la acesta, după care a constatat lipsa mai multor pachete de țigarete din zona casei de marcat, motiv pentru care a anunțat administratorul societății.

În cauză s-a efectuat un control pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003, în urma căruia a rezultat faptul că sistemul de alarmare este nefuncțional, motiv pentru care s-a luat măsura sancționării conform prevederilor legale.

Din cele declarate de către administratorul societății reiese faptul că sistemul de alarmare s-a defectat în perioada sărbătorilor de iarnă și urma ca acesta să fie reperat în cursul săptămânii viitoare. Totodată acesta a declarat faptul că din incinta magazinului au fost sustrase un număr de aproximativ 80 pachete de țigarete de diferite mărci (Vogue, Kent, Dunhill, etc.), în valoare de 2.000 lei.

În urma activităților investigative desfășurate s-a stabilit că autorul infracțiunii este Florin Gabriel Marcu, care locuieste fără forme legale pe raza municipiului Vatra Dornei.

În cursul serii, suspectul a fost depistat de o patrulă mixtă formată de lucrători din cadrul Biroului de Investigații Criminale și Biroul Ordine Publică într-o clădire dezafectată situată pe strada Mălinilor din Vatra Dornei. În clădire au fost găsite și cele 80 de pachete de țigări sustrase.

Suspectul a recunoscut fapta comisă, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pe o perioadă de până la 24 de ore.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.