Tânără fără permis lăsată de iubit să-i conducă Mercedesul, urmărită în trafic de polițiști pe traseul Slobozia Sucevei - Gura Solcii

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, la ora 22:45, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare, supraveghere și controlul circulației rutiere, a efectuat semnal regulamentar de oprire pe DC 38 D din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, județul Suceava, autoturismului Mercedes Benz care a circulat dinspre Slobozia Sucevei spre Gura Solcii.

Conducătoorul auto nu a oprit, fapt pentru care a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 1,5 km, fiind ajuns și blocat în apropierea satului Gura Solcii.

La volan se afla Ionela S., din orașul Cajvana, în vârstă de 17 ani și 11 luni, care imediat ce a oprit, a coborât prin partea stângă, iar prietenul său Betanael M., care era pasager pe scaunul din partea dreaptă față, s-a urcat la volan, declarând că el s-a aflat la volan.

În cele din urmă, minora a declarat verbal faptul că ea a condus autoturismul de mai sus, fără a poseda permis de conducere, autoturism care i-a fost încredințat cu știință pentru a fi condus pe drumurile publice de către prietenul ei.

Procedându-se la verificarea celei în cauză în baza de date a Poliției Române, s-a constatat că tânăra nu figurează cu permis de conducere auto. Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea obținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere auto”.
Mai nouă Mai veche