Buletin de presă, 18 februarie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

Continuă activitățile de verificare și control a transporturilor de material lemnos. Și în cursul zilei de ieri, alte două transporturi ilegale au fost identificate de către polițiști în localitățile Vicovu de Sus și Boroaia. A fost confiscat lemn în valoare de cca. 5.500 lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei.

La 17.02.2023, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au identificat și oprit pentru control, pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, o autoutilitară ce transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 50 ani, din com. Putna.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că transportul de material lemos nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Acesta a fost condus la sediul OS Putna – Centrul de prelucrare a lemnului. Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea totală de 3.83 m3 lemn rășinoase brad.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de 3.83 m3 lemn rășinoase brad în valoare totală de 1.953 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010 modificată.


La 17.02.2023, ora 05.45, polițiștii Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza com. Boroaia, o autoutilitară ce transporta material lemnos. La volanul acesteia a fost legitimat un bărbat de 42 ani, din com. Boroaia, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei. Legat de materialul lemnos transportat, acesta a declarat că nu deține documente de proveniență.
În continuare, autoutilitara a fost însoțită și predată în custodie OS Fălticeni, unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos și s-a stabilit faptul că în autoutilitară se află cantitatea de 3,627 mc cherestea tivită rășinoase.
În temeiul art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010 s-a dispus sancționarea cu amendă în valoare de 2.000 lei a șoferului, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, polițiștii au dispus confiscarea fizică a cantități de 3,627 mc cherestea tivită rășinoase, în valoare de 3.354 lei.
Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Acțiune desfășurată de către polițiștii Secției Rurale Gura Humorului

La 16.02.2023, între orele 15.00 – 19.00, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în 16.02.2023, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.
În cadrul acțiunii au fost reținute 3 permise de conducere și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.440 lei.
Totodată, pentru lipsa inspecției tehnice periodice au fost reținute și 3 certificate de înmatriculare.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La 17.02.2023, ora 18.40, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 52 ani, din comuna Frătăuții Vechi cu privire la faptul că a fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său de 39 ani, domiciliat în comuna Vicovu de Jos,.
În urma cercetărilor efectuate și a audierii persoanei vătămate a rezultat faptul că femeia are o relație de concubinaj, de aproximativ 4 ani de zile, cu bărbatul de 39 ani domiciliat în comuna Vicovu de Jos și locuiesc împreună la imobilul din comuna Frătăuții Vechi. În ultima perioadă între cei doi concubini au existat mai multe neînțelegeri motiv pentru care femeia i-a solicitat de mai multe zile concubinului să încheie relația de concubinaj și să părăsească locuința ei.
Pe acest fond al neînțelegerilor dintre concubini dar și a consumului de băuturi alcoolice de către bărbat, în data dee 17.02.2023, în intervalul orar 13.30-17.00, între cei doi au avut loc discuții în contradictoriu ocazie cu care bărbatul a amenințat-o cu acte de violență pefemeie, creându-i acesteia o stare de temere. Nu s-a reclamat vreo agresiune fizică.
Femeia de 52 ani a solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva concubinului său și fiind întocmit formularul de evaluare a riscului, a rezultat că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei. Din acest motiv față de bărbat a fost emis un ordin provizoriu de protecție, valabil pentru perioada de 5 zile, bărbatul având interdicția de a se apropia față concubina sa și de membrii familiei acesteia.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „amenințare”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 17.02.2023, ora 11.45, un bărbat de 60, din com. Rădășeni, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 – E 85, pe raza com. Bunești, din direcția Fălticeni spre Suceava, în afara localității, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un tânăr de 20 ani, din com. Bogdănești, care circula din sens opus. După impact, autoturismul condus de tânărul de 20 ani a părăsit partea carosabilă, iar autoturismul condus bărbat de bărbatul de 60 ani a intrat în coliziune ușoară cu o autoutilitară Renault, condusă de un bărbat din mun. Bacău.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a patru persoane, respectiv a șoferilor de 20 și de 60 ani și a încă doi pasageri.
Conducătorul auto de 20 ani și șoferul autoutilitarei au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, prelevându-li-se și mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Județean Suceava. Conducătorul auto de 60 ani nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, însă i s-au prelevat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Județean Suceava.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 17.02.2023, ora 15.25, un bărbat de 34 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe str. Dobrogeanu Gherea din mun. Câmpulung Moldovenesc, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 29 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 29 ani.
Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, dupa care li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Mandate puse în executare de polițiști

La 17.02.2023, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre executare Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți, privind pe un bărbat de 27 ani, din com. Ulma, care a fost condamnat la pedeapsa de 2 (doi) ani și 1(una) lună închisoare pentru infracțiuni rutiere.
La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă în vederea identificării şi reţinerii bărbatului, ocazie cu care acesta a fost identificat la domiciliul bunicii sale, pe raza comunei Ulma, sat Nisipitu. După ce i s-a înmânat o copie a mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, în vederea luării măsurilor legale.
A fost constituită o escortă care a introdus persoana condamnată în Penitenciarul Botoșani.


La 17.02.2023, ora 15.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au primit spre executare Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii emis de Judecătoria Rădăuți, privind pe un bărbat condamnat la pedeapsa de 1 (un) an și 4 (patru) luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.
La 17.02.2023, ora 16.00, bărbatul a fost identificat pe raza com. Volovăț și s-a procedat la încarcerarea la Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.02.2023, ora 23.00, pe DC 57, de pe raza com. Mitocu Dragomirnei, la intersecția cu strada Meseriașilor, polițiștii SPR 8 Adâncata au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 48 ani, din com. Mitocu Dragomirnei, care nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


La 17.02.2023, ora 22.22, polițiștii din cadrul Compart. Rutier Fălticeni, au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe str. Petru Rareș, din mun. Fălticeni.
Echipa operativă din cadrul Poliției Mun. Fălticeni s-a deplasat la faţa locului unde, în urma verificărilor, a stabilit faptul că, la 17.02.2023, în jurul orei 22.00, un bărbat de 49 ani, din mun. Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe str. Broșteni, din mun. Fălticeni, a acroșat un autoturism oprit în intersecție.
În urma coliziunii, cei doi conducători auto nu au suferit leziuni sau vătămări corporale. Întrucât șoferul de 49 ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche