Buletin de presă, 19 februarie 2022 - IPJ Suceava

Acțiune ,,Blitz” desfășurată de către polițiștii din Câmpulung Moldovenesc

La data de 17.02.2023, în interval orar 2000-2200, Poliția Mun. Câmpulung Moldovenesc-Compartimentul rutier, a executat pe DJ 176 pe raza comunelor Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa, o acțiune ”Blitz”, scopul fiind creșterea gradului de siguranță publică și siguranță rutieră.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare totală de 5.075 lei.
De asemenea, au fost reținute și două permise de conducere.


Un nou ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 18.02.2023, ora 12:10, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției mun. Rădăuți, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că la locuința sa are un conflict cu unchiul său.
La data de 17.02.2023, unchiul apelantului a venit în vizită la sora sa, apelantul locuind împreună cu aceasta. După ce a avut mai multe discuții contradictorii cu mai mulți membrii ai familiei, bărbatul care a venit în vizită l-a lovit pe nepotul său. Totodată, acesta a amenințat pe nepot cât și pe membrii familiei acestuia cu acte de violență.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, aceasta solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Împotriva agresorului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile.
În cauză se efectuează verificări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ”violență în familie”, faptă prevăzută de art. 199 comb. cu art. 193 alin. (1) rap. la art. 177 alin. (1) lit. b) din Codul Penal și ,,amenințare”, faptă prev. şi ped. de art. 206, alin.1 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 18.02.2023, în jurul orelor 10:00, un bărbat a condus autoturismul pe DN17, din direcția Păltinoasa către Ilișești, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu o bornă kilometrică.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. de art. 196 alin. (2) , (3) din Codul Penal.


La data de 18.02.2023, în jurul orei 17:40, un bărbat de 43 ani, din mun. Suceava a condus autovehiculul pe str. Cetății din localitatea Șcheia și a intrat în coliziune cu autovehiculul condus de către un bărbat de 22 ani, din com. Șerbăuți.
În urma accidentului rutier, atât conducătorul auto de 43 ani, cât și soția acestuia și cei doi copii minori care se aflau în autovehicul în calitate de pasageri, au suferit leziuni ușoare.
De asemenea, conducătorul auto de 22 ani a fost fost rănit ușor.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcoolscop, rezultatele fiind negative, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (2), (3), (4) din Cod penal.


Șoferi identificați băuți la volan – Dosare penale la regimul rutier

La data de 18.02.2023, ora 21.15, patrula din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în timp ce efectua activități pe linie de poliție rutieră pe DN 29 A de pe raza sat/com Adâncata, județul Suceava, a oprit regulamentar folosind semnalele acustice și luminoase autoturismul condus de către un bărbat domiciliat în mun. Suceava, județul Suceava.
S-a constatat faptul că inspecția tehnică perioadă a autoturismului este expirată.
Ulterior, s-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, pentru recoltarea a două probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.


La data de 19.02.2023, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Câmpulug Moldovenesc, Compartimentul Rutier, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe Dj 176 din loc. Stramtura, acționând pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice au depistat în jurul orei 00:50, pe un bărbat cu domicililul în loc. Prisca Dornei în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176 din loc Frumosu, spre loc. Vama.
După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, în primă fază șoferul nu s-a conformat, însă ulterior a oprit și a încercat să se schimbe de la volan și să treacă pe locul destinat pasagerului dreapta.
Având în vedere faptul că din discuţiile purtate cu conducătorul auto acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să efectueze o testare alcoolscopică cu etilometru din dotare.
Șoferul a refuzat să sufle in aparatul etilometru fapt pentru care i s-a adus la cunostinţă obligativitatea de a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, lucru cu care a fost de acord, ulterior fiind condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.
În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența aloolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche