Buletin de presă, 4 februarie 2023 - IPJ Suceava

Cherestea în valoare de cca. 3.400 lei fără documente confiscată de polițiști

La data de 03.02.2023, ora 08:30, in timp ce efectuau activități de supraveghere a traficului rutier pe DJ291A, de pe raza comunei Zvoristea, sat Dealu, jud. Suceava, polițiștii din cadrul patrulei Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, au oprit pentru control o autoutilitară la volanul căreia a fost identificat un bărbat din sat/com. Frătăuții Noi, jud. Suceava, care a prezentat documentele personale cât și cele ale autoutilitarei, dar fără a putea prezenta un aviz de însoțire a meterialului lemnos pe care-l transporta în autoutilitară.
Autoutilitara cu cantiatatea de material lemnos a fost condusă la OS Adancata, unde lucrătorii silvici, în urma cubajului, au constatat faptul că in autoutilitară este cantitatea de 3.61 mc cherestea rășinoase, în valoare de 3.400 lei, care a fost confiscată.
Șoferul a fost sanctionat contraventional conform prev. art. 19 al. 1 lit. a din LG 171/2010.
Cantitatea de 3,61 mc material lemnos a fost predata in custodie OS Adancata.


Dosar penal pentru furt de material lemnos

La data de 03.02.2023, ora 16:30 polițiștii din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei au obținut informații cu privire la faptul că un bărbat din comuna Dorna Arini, sat Rusca a sustras material lemnos.
În urma verificărilor efectuate de echipa operativă, s-a constatat că la data de 03.02.2023 un bărbat din com. Dorna Arini, sat Rusca, jud Suceava, s-a deplasat pe drumul forestier Rusca I în apropiere locuinței, cu un utilaj tip tractor ce îi aparține, de unde, din rampă, a sustras un număr de 6 piese lemn rotund rășinoase, pe care le-a transportat până la locuința acestuia fără documente de transport.
În urma iventarierii materialului lemnos de către specialiști din cadrul O.S. Vatra Dornei, a rezultat cantitatea de 3,41 mc cu o valoare a prejudiciului de cca. 900 lei, față de care s-a dispus măsura complementară a confiscării și darea în custodie către O.S. Vatra Dornei.
În conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1 lit. a din Legea 171/2010 modificată, s-a dispus și sancționarea contravențională a bărbatului pentru transport de material lemnos fără documente de proveniență.
În cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt, faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1 din Codul Penal, cercetările urmând a fi continaute de către lucrătorii Postului de Poliție Dorna Arini.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.02.2023, în jurul orei 12.30, un bărbat de 24 ani, din mun. Dorohoi, jud. Botoșani, a condus autoturismul pe str. Ana Ipătescu din mun. Suceava, intrând în coliziune față – spate cu auto condus în aceeași direcție de mers de către o femeie de 38 ani, din localitate.
Iniţial conducătorii auto au declarat faptul că în urma accidentului au rezultat doar avarii ale autoturismelor și au completat un formular tipizat pentru accidente din care au rezultat doar pagube materiale, unde au făcut menţiune că în urma accidentului de circulație nu au rezultat vătămări corporale.
Ulterior, conducătoarea auto de 38 ani s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.
În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârsirea infracţiunii de ”vătămare corporală din culpă” faptă prevăzută de art. 196 alin. (2) și (3) Cod penal.


La data de 03.02.2023, în jurul orelor 1730, un bărbat de 40 ani, din mun. Botoșani, a condus autoturismul pe Drumul Național 29, dinspre mun. Suceava spre Mun. Botoșani și aintrat în coliziune cu un alt autoturism condus de către un bărbat de 20 ani din orașul Salcea.
În urma accidentului rutier, soferul în vârstă de 20 ani, din orașul Salcea, a suferit leziuni ușoare.
Conducătorii auto a fost testati cu aparatul etilotest rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (2),(3) din Cod penal.


La data de 03.02.2023, aproximativ în jurul orei 22:05, o femeie de 25 ani, din mun. Fălticeni, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N. 2 din direcția loc. Cumpărătura către mun. Suceava, la ieșirea din loc. Cumpărătura, într-o curbă ușoară la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit pe un teren agricol aflat în afara părții carosabile a sensului de deplasare Suceava – Fălticeni.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condusă la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în vederea recoltării de mostre biologice.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Vătămare corporală din culpă”, prev și ped. de art. 196, alin. 2, 3 din CP.
Mai nouă Mai veche