Conferință pe tema dezvoltării competențelor emoționale, la USV

Facultatea de Științe ale Educației și Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează conferința Serious Games – Dezvoltarea competențelor emoționale pentru studenții din domeniul asistenței medicale, luni, 27 februarie, în intervalul orar 14.00-18.00, în Aula din corpul E .

Conferința reprezintă un eveniment de multiplicare propus în cadrul proiectului Serious Games - Developing Emotional Competences for Nursing Students, proiect de tip ERASMUS +, derulat în parteneriat cu alte universități europene, coordonat de către Universitatea Minho din Braga, Portugalia. Alături de universitatea coordonatoare și USV, din consorțiu mai fac parte Universitatea Genova, Italia, Universitatea Leon, Spania, și Universitatea Malta.

Proiectul își propune să contribuie la creșterea standardelor de practică clinică prin dezvoltarea inteligenței emoționale a studenților care urmează programul de studii Asistență medicală generală și folosește tehnici innovative VR pentru a susține formarea abilităților emoționale la nivelul studenților. Conferința va oferi un cadru de comunicare pentru subiecte ce vizează rolul abilităților socio-emoționale în context medical, pornind de la premisa că profesia de cadru medical presupune nivele înalte de stres și expunere la riscuri și provocări.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul proiectului http://sg4ns.ese.uminho.pt.

Coordonator proiect,
Conf.univ.dr. Aurora-Adina COLOMEISCHI
Mai nouă Mai veche