Messi a fost desemnat cel mai bun jucător din lume în 2022, la Gala Premiilor FIFA de la Paris

Campionul argentinian Leo Messi de la echipa de fotbal Paris Saint Germain a câștigat premiul pentru „cel mai bun jucător FIFA din lume” în 2022, care i-a fost acordat, luni, la Gala Premiilor FIFA 2022, de la Paris.

După ultimele două ediții atribuite lui Lewandowski, Messi câștigă premiul pentru a șaptea oară în carieră, datorită unui an în care a triumfat în Liga 1 cu PSG dar, în special, pentru că a condus Echipa Națională de Fotbal argentiniană la victorie la Campionatul Mondial din Qatar.

Messi l-a învins pe colegul de echipă și rival în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, Kylian Mbappè și pe Karim Benzema, campion al Spaniei și Europei cu Real Madrid și distins cu Balonul de Aur, în octombrie anul trecut.

Dar la „Best Fifa Football Awards” au câștigat, luni seară, la Paris și jucători din Italia: actualul fundaș al echipei de fotbal Cremonese, Luka Lochoshvili, a câștigat premiul Fair Play. Recunoașterea sportivului georgian pentru manevra salvatoare pe care a implementat-o ​​în timpul meciului Austria Viena-Wolfsberger, scoțându-i limba lui Teigl, care a căzut în stare de inconștiență pe teren.

Printre ceilalți sportivi premiați, selecționerul naționalei Argentinei, Lionel Scaloni, a câștigat premiul „Best Fifa Men’s Coach” pentru cel mai bun antrenor al anului. Antrenorul, care chiar luni și-a reînnoit contractul cu Naționala argentiniană până în 2026, a fost campion mondial în Qatar cu Argentina lui Messi, i-a învins pe Carlo Ancelotti, campion european cu Real Madrid, și pe Pep Guardiola, tehnicianul care a câștigat Premier League cu Manchester City.

Sarina Wiegman și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2022 în fotbalul feminin. Antrenoarea olandeză, care a condus Anglia la victorie la ultimul Campionat European, a fost preferată în fața Soniei Bompastor, antrenoarea echipei Lyon, care a câștigat ultima Ligă a Campionilor, și Piei Sundhage, antrenoarea Braziliei.

Un argentinian, Emiliano „Dibu” Martinez, a obținut premiul pentru cel mai bun portar. Portarul lui Aston Villa, campion mondial în Qatar, a învins competiția în fața marocanului Yassine Bounou (Sevilia) și a belgianului Thibaut Courtois (Real Madrid). 

Pe de altă parte, Mary Earps, englezoaică de la Manchester United, a fost premiată la feminin, care a învins în fața celorlalte două candidate, nemțoaica Ann-Katrin Berger (Chelsea) și chiliana Christiane Endler (Lyon).
Mai nouă Mai veche