Fugari blocați în trafic și încătușați, la Pleșești

Duminică, 26 martie 2023, la ora 05:05, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești au procedat la oprirea în trafic cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune a autovehiculului Volkswagen Golf de culoare albastru care se deplasa pe DJ 208C Hârtop, din direcția Fălticeni spre satul Pleșești.

Întruât autoturismul nu a oprit la semnalele luminoase și acustice, polițiștii au procedat la urmărirea în trafic a autoturismului în cauză până pe drumul comuna Pleșești Deal, unde s-a reușit blocarea autoturismului, ocazie cu care din habitaclul acestuia, pe portiera dreapta-față au fugit două persoane, una de sex feminin și una de sex masculin. S-a procedat la urmărirea pedestră a celor două persoane, polițiștii reușind imobilizarea acestora prin încătușare.

Pe parcursul întregii urmăririi polițiștii au somat verbal faptul că se va folosi arma de foc în caz de nerespectare a indicațiilor.

După imobilizare, conducătorul auto a fost identificat ca fiind Pavel Z., de 19 ani, din satul Hreațca, comuna Vulturești, județul Suceava, iar pasager față-dreapta se afla o minoră în vârstă de 17 ani, din satul Valea Glodului, comuna Vulturești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.00 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, acesta fiind suspendat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche