Urmărire după un motociclist pe traseul Burdujeni - Ițcani - Mitoc. Fugarul a fost prins și încătușat pe un câmp. I s-a făcut dosar penal pentru trei infracțiuni

Duminică, 26 martie 2023, la ora 10.45, patrula de siguranţă publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a observat o motocicletă de culoare gri care se deplasa cu viteză pe strada Gheorghe Doja, către cartierul Ițcani, fiind condusă de o persoană de sex masculin.

S-au pus în funcțiune semnalale acustice și luminoase pentru oprirea acestuia, dar conducătorul auto nu s-a supus, fapt pentru care care s-a procedat la urmărirea acestuia pe străzile Gheorghe Doja - sublocotenent Turturică - Decebal - Mitocului.

În momentul în care polițiștii au ajuns în dreptul motocicletei, pe strada Mitocului, conducătorul a abandonat vehiculul pe partea carosabilă și a fugit pe câmpul dinspre localitatea Pătrăuți, fiind urmărit pedestru pe o distanță de aproximativ 700 de metri, fiind prins și încătușat conducătorul vehiculului.

A fost identificat Aurel N., în vârstă de 27 de ani, din comuna Pătrăuți, județul Suceava.

Fiind întrebat dacă are dreptul de a conduce, acesta a relatat verbal faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, din verificările efectuate a reieșit faptul că motocicleta este neînmatriculată, conducătorul vehiculului relatând verbal faptul că numărul de înregistrare este de pe alt vehicul și nu a fost înmatriculat niciodată.

S-a procedat la testarea cu etilotestul marca Drager, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule” și „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”.
Mai nouă Mai veche