Permis de conducere fals prezentat în Vama Siret de un cetățean ucrainean aflat la volanul unui microbuz

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere având însemnele autorităților ucrainene, fals.

Miercuri, 1 martie 2023, la ora 16.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, conducea un microbuz , având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Odată cu prezentarea pașaportului, persoana în cauză a prezentat și un permis de conducere având însemnele autorităților ucrainene. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că documentul este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Polițiștii de frontieră au întocmit cetățeanului ucrainean dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Mai nouă Mai veche