Și-a ucis tatăl vitreg cu toporul, la Câmpulung Moldovenesc

Sâmbătă, 4 martie 2023, în jurul orei 16:12, lucrătorii Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că Florin Lupu, de 22 ani, i-a aplicat lovituri cu un topor în zona capului lui Gheorghe Hrihorciuc, de 65 de ani, din aceeași localitate.

Victima a fost identificată în curtea locuinței, cu capul spart, iar echipajul de ambulanță sosit la fața locului a constatat decesul acestuia.

De asemenea a fost identificat și reținut autorul Florin Lupu.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea și îndrumarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În urma cercetărilor s-a coonstatat că victima Gheorghe Hrihorciuc avea o relație de concubinaj cu Rodica D., cei doi locuind împreună cu fiii majori ai femeii dintr-o altă căsnicie la locuința de pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc.

Sâmbătă, în jurul orei 16.00, în timp ce se aflau la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, între Florin Lupu și Gheorghe Hrihorciuc a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia tânărul i-a aplicat celui din urmă mai multe lovituri de topor în zona capului, leziunile suferite fiind incompatibile cu viața.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate s-a reușit probarea activității infracționale a suspectului, împotriva acestuia fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de omor prin raportare la violență în familie.

Suspectul a fost depus în arestul IPJ Suceava ș ulterior a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava pentru eliberarea mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Mai nouă Mai veche