Camion cu lemn fără acte confiscat din parcarea Egger Rădăuți, la sesizarea lui Daniel Bodnar

Luni, 3 aprilie 2023, polițiștii au continuat verificările privind sesizarea făcută de Daniel Bodnar la 31 martie 2023 referitoare la un transport ilegal de materiale lemnoase care se afla în parcarea SC Egger România SRL din Rădăuți.

În perioada 31 martie - 2 aprilie inventarierea nu s-a putut efectua din lipsa personalului silvic. Luni, 3 aprilie, ansamblul auto a fost condus la sediul Depozitului de materiale lemnoase din comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea cantității de materiale lemnoase.

Astfel, ca urmare a inventarierii efectuate, a rezultat că în semiremorca marca Kogel se afla cantitatea totală de 34,888 metri cubi materiale lemnoase, din care cantitatea de 15,075 metri cubi materiale lemnoase din specia anin alb și cantitatea de 19,813 metri cubi materiale lemnoase din specia anin negru.

Referitor la celelalte aspecte semnalate cu privire la faptul că materialele lemnoase transportate ar proveni dintr-o altă locație decât cea de unde a fost emis avizul de însoțire și că fotografiile încărcăturii de materiale lemnoase introduse în aplicația SUMAL 2.0 sunt efectuate asupra unui dispozitiv mobil, în continuare se vor continua verificările specifice prin intermediul Gărzii Forestiere Suceava și lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Neamț, pe raza localităților Roznov și Girov, județul Neamț, la locul de emitere a avizelor de însoțire, cât și pe traseele de transport al materialelor lemnoase, în vederea clarificării tuturor aspectelor semnalate.

Avându-se în vedere faptul că în aplicația SUMAL 2.0 pentru avizul de însoțire ce însoțea transportul de materialele lemnoase figura o cantitate de 35,17 metri cubi lemn rotund specia anin negru, iar în cadrul activității de inventariere a fost identificată o cantitatea de 15,075 metri cubi lemn rotund din specia anin alb, specie care nu figura înscrisă în avizul de însoțire, s-a procedat la confiscarea cantității în cauză și predarea materialului lemnos confiscat în custodia lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Marginea, în valoare de 1.869 lei.

De asemenea, întrucât cantitatea de materiale lemnoase din specia anin alb transportată depășea 10,00 metri cubi, iar aceasta nu era însoțită de documente specifice de transport, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în care se vor efectua cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documente specifice de transport”, faptă prevăzută de art. 68 alin. (2^1) din Legea 46/2008, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii de poliței din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea.

S-a procedat la indisponibilizarea în vederea confiscării ansamblului auto folosit la comiterea infracțiunii, format din autoutilitara Volvo și semiremorca Kogel, în valoare estimativă de 30.000 euro, acest ansamblu fiind condus și depozitat la locația special amenajată a IPJ Suceava din localitatea Stroiești.
Mai nouă Mai veche