Măsuri dispuse la nivelul Poliției de Frontieră Suceava în contextul minivacanței de 1 Mai

Având în vedere faptul că luni se va sărbători ziua de 1 Mai, în acest sfârșit de săptămână, la nivelul structurilor Poliției de Frontieră Suceava aproximativ 600 de polițiști de frontieră vor desfășura activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, activități de prevenire şi combatere a infracţionalităţii transfrontaliere, precum și controlul documentelor de călătorie în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus.

Polițiștii de frontieră suceveni menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene, astfel încât orice eveniment înregistrat în zona de responsabilitate să fie cercetat în comun, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În momentul de față, în cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava nu se înregistrează timpi de așteptare crescuți.

De asemenea, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

În perioada 21-27 aprilie 2023 prin cele două Puncte de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus s-au efectuat formalitățile de frontieră, atât pe sensul de intrare în România, cât și pe cel de ieșire din țară, pentru 40.000 de persoane, din care 28.000 au fost cetățeni ucraineni. Totodată, prin aceleași puncte de trecere au fost procesate 15.000 de mijloace de transport din care 5.000 au fost camioane.

În toată această perioadă, Poliţia de Frontieră se va afla la datorie şi va acționa în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în special pentru fluidizarea traficului de persoane și mijloace de transport în mod eficient, dar și pentru gestionarea cazurilor apărute.
Mai nouă Mai veche