Economie europeană - Prezent și perspective, sesiune de comunicări științifice la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri

În intervalul 4-5 mai 2023, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se desfășoară Sesiunea națională de comunicări științifice Economie europeană - Prezent și perspective, organizată de Facultatea de Economie, Administrație şi Afaceri, în parteneriat cu Asociaţia Facultăților de Economie din România, Institutul de Studii Financiare, Centrul de Cercetări și Resurse în Turism, Centrul de Cercetare în Contabilitate și Informatică de Gestiune, Centrul de Cercetare în Management și Administrarea Afacerilor, Centrul de Studii Europene din cadrul USV/FEAA și Societatea Antreprenorială pentru Studenți (USV).

Sesiunea dedicată studenților, masteranzilor și doctoranzilor le oferă acestora ocazia de a-și prezenta rezultatele cercetărilor și de a împărtăși și dezbate subiecte specifice problematicilor cercetate. Schimbările majore în mediul economic global și în cel geopolitic, tendințele semnificative în lumea afacerilor şi a finanțelor, provocările din economia globală în contextul digitalizării sunt doar o parte dintre temele ce vor fi dezbătute în cadrul conferinței. Discuțiile se vor centra pe stimularea performanțelor de vârf în pregătirea profesional-științifică a studenților economiști, mizându-se pe aprofundarea competențelor de cercetare științifică în domeniul economic, dezvoltarea aptitudinilor de lucru şi de comunicare în echipă și a celor de evaluare, precum și pe cultivarea spiritului de competiție.

La eveniment participă reprezentanți ai mediul academic din mai multe țări: Albania, Regatul Unit, Brazilia, Bulgaria, Canada, Coasta de Fildeș, Franța, Georgia, Germania, Italia, Kazahstan, Maroc, Republica Moldova, Spania, Ucraina, Turcia și România. Invitații speciali ai acestui eveniment sunt domnii Daniel Apostol - Director al Direcției de Comunicare și Educație Financiară A.S.F., prof.univ.dr. Marian Siminică - Director Executiv ISF și Cătălin Câmpeanu - Director Adjunct ISF, alături de reprezentanți ai mediului public și privat.

Joi, începând cu ora 11:00, studenții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava participă la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF, care cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pensiilor și pieței de capital.

Detalii despre eveniment: https://www.isf.ro/ro/educatie-financiara-Conferinta-Economica-Internationala-Universitatea-Stefan-cel-Mare-din-Suceava
Mai nouă Mai veche