Campanie pentru promovarea obiceiurilor sănătoase în rândul elevilor organizată de studenții suceveni

La inițiativa studenților Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost organizată campania Educație pentru sănătate privind nutriția echilibrată, igiena orală și postura corectă, coordonată de șef lucrări dr. Alexandru Mihai Breha. Scopul principal al acestei campanii constă în promovarea obiceiurilor sănătoase în rândul elevilor din Suceava.

Acțiunile au debutat în luna martie și, până în prezent, cursurile de educație pentru sănătate au fost prezentate în cadrul a cinci unități de învățământ, la care s-a adăugat și o organizație umanitară, ca parte a unui program de protecție a copiilor ucraineni refugiați și solicitanți de azil, după cum urmează: Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” Horodniceni, Școala Primară Brădățel, Școala Gimnazială Mihăiești, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Organizația „Salvați Copiii”. În campanie s-au implicat: Giulia-Alexandra Ursu, studentă la Nutriție și dietetică, Ana-Maria Cora, studentă la Tehnică dentară, și Răzvan-Cristian Pavel, student la Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Obiectivele campaniei se axează pe oportunitatea elevilor de a afla, încă de la cele mai fragede vârste, informații utile despre vitamine și legumele în care acestea se găsesc, despre necesarul zilnic de apă sau despre ce trebuie să conțină o farfurie pentru o alimentație sănătoasă. Totodată, echipele USV au discutat cu elevii despre cum trebuie să ne spălăm dinții corect, cum se încarcă ghiozdanul în mod corespunzător, cum trebuie să stăm corect în bancă și cât de important este să facem sport.

Studenții de la Facultatea de Medicină și Științe Biologice își propun ca această campanie să reprezinte o inițiativă pe termen lung, urmând ca, în perioada următoare, să desfășoare acțiuni similare și în alte unități de învățământ din județul nostru.
Mai nouă Mai veche