A murit fetița de patru ani grav rănită în accidentul produs după o șicanare în trafic, la Frătăuții Vechi. Cei doi șoferi erau în conflict de la o femeie

O fetiță în vârstă de patru ani, grav rănită într-un accident rutier produs în comuna Frătăuții Vechi după o șicanare în trafic, a murit, miercuri seară, într-un spital din Iași, acolo unde a fost transferată cu un elicopter SMURD. Un alt pasager în vârstă de 31 de ani a murit pe loc. Procurorul a cerut arestarea preventivă a unui șofer și continuă ancheta în cazul celui de-al doilea șofer, tatăl fetiței, care a testat pozitiv la substanțe interzise.

Accidentul s-a produs marți seară, în jurul orei 21:45, în comuna Frătății Vechi. Mihai Dorin Petrescu, de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, se afla la volanul unui autoturism Audi A4 în care se mai aflau fiica lui în vârstă de patru ani și Petru Dorin Costea, de 31 de ani, din Rădăuți. La un moment dat, a început să se șicaneze în trafic cu David Irinel Pleșca, de 22 de an, din Frătăuții Noi, aflat la volanul unui autoturism Mercedes ML înmatriculat în Marea Britanie.

Pe fondul vitezei și a șicanărilor cu celălalt șofer, Petrescu a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă, a păstruns pe spațiul verde din partea dreaptă a sensului său de deplasare, după care a intrat în coliziune cu un capăt de pod și s-a oprit pe spațiul verde.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pasagerului de 31 de ani și vătămarea corporală a minorei de patru ani, care a fost transportată de către tatăl său cu un autoturism de ocazie la Spitalul Municipal Rădăuți. Fetița a fost ulterior tranferată cu un elicopter la spitalul de copii din Iași, unde a murit în cursul după-amiazei de miercuri.
Petru Dorin Costea

Din primele informații se pare că cei doi șoferi aveau un conflict după ce fosta soție a lui Petrescu ar avea în prezent o relație amoroasă cu Pleșca. 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea conducătorii auto au fost testați cu aparatul drugtest, iar în cazul lui Mihai Dorin Petrecu rezultatul a fost pozitiv la benzodiazepine.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în concurs de infracțiuni, iar în cazul tatălui fetiței se așteaptă rezultatul probei de sânge și urină pentru a se stabili dacă a consumat substanțe interzise.

În baza probatoriului adminstrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a lui David Irinel Pleșca, de 22 de ani, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava, iar miercuri după-amiază procurorul de caz a solicitat Judecătoriei Rădăuți emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele tânărului.


Pe aceeași temă: 
Mai nouă Mai veche