Șoferul care a provocat accidentul mortal din Frătăuții Vechi a fost arestat pentru 30 de zile

David Irinel Pleșca, tânărul de 22 de ani implicat în accidentul mortal din Frătăuții Vechi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este cercetat pentru ucidere din culpă. 

Polițiștii au continuat activitățile de cercetare penală și administrare a materialului probator în cazul evenimentul rutier în urma unei șicanari in trafic din seara precedentă de pe raza comunei Frătăuții Vechi, soldat cu decesul a două persoane, șoferul de 22 de ani fiind prezentat miercuri seară instanței de judecată cu propunere de emitere a mandatului de arestare preventivă.

Judecatoria Rădăuți, în urma probatoriului administrat, a emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, șoferul de 22 ani fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Sunt continuate cercetările în cadrul dosarului penal sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Accidentul s-a produs marți seară, în jurul orei 21:45, în comuna Frătății Vechi. Mihai Dorin Petrescu, de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, se afla la volanul unui autoturism Audi A4 în care se mai aflau fiica lui în vârstă de patru ani și Petru Dorin Costea, de 31 de ani, din Rădăuți. La un moment dat, a început să se șicaneze în trafic cu David Irinel Pleșca, de 22 de ani, din Frătăuții Noi, aflat la volanul unui autoturism Mercedes ML înmatriculat în Marea Britanie.

Pe fondul vitezei și a șicanărilor cu celălalt șofer, Petrescu a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă, a păstruns pe spațiul verde din partea dreaptă a sensului său de deplasare, după care a intrat în coliziune cu un capăt de pod și s-a oprit pe spațiul verde.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pasagerului de 31 de ani și vătămarea corporală a minorei de patru ani, care a fost transportată de către tatăl său cu un autoturism de ocazie la Spitalul Municipal Rădăuți. Fetița a fost ulterior tranferată cu un elicopter la spitalul de copii din Iași, unde a murit în cursul după-amiazei de miercuri.

Se pare că cei doi șoferi se aflau în conflict după ce fosta soție a lui Petrescu ar avea în prezent o relație amoroasă cu Pleșca.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea conducătorii auto au fost testați cu aparatul drugtest, iar în cazul lui Mihai Dorin Petrecu rezultatul a fost pozitiv la benzodiazepine.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. În baza probatoriului adminstrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a lui David Irinel Pleșca, de 22 de ani, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava, iar miercuri după-amiază a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Citește mai departe:
Mai nouă Mai veche