VIDEO Polițiștii suceveni au fost alături de cei mici cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor

Peste o mie de copii au participat la acțiuni organizate pentru sărbătorirea Zilei de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului. Polițiștii suceveni și-au unit forțele cu reprezentanţii structurilor MAI sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Suceava și i-au sărbătorit pe cei mici pe esplanada din fața Casei de Cultură din municipiul Suceava cu expoziții de tehnică de intervenţie și autospeciale de serviciu, jocuri interactive și sfaturi preventive.

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava a fost prezent la eveniment cu 8 autospeciale din toate structurile de intervenție. Au participat polițiștii din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, polițiștii rutieri, inclusiv cu motocicletele și autospecialele de mare viteză, polițiștii criminaliști cu laboratorul criminalistic mobil, polițiștii de la Protecția Animalelor și Siguranță Școlară, dar și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Suceava și polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Luptătorii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale au prezentat procedee de imobilizare și de autoapărare, copiii participând la activități sub sloganul Fii inteligent, nu violent. Minorii dar și părinții, bunicii și profesorii prezenți au aflat ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale unor fapte cu violență și cum pot adopta un comportament preventiv.

Atelierele de lucru au cuprins și activități de educație rutieră sau siguranță în mediul on line derulate în cadrul campaniei ,,Eroii Internetului”. Toți copiii au primit, cărți, reviste, broșuri și au explorat atenți autospecialele cu semnale acustice și luminoase.

Totodată, polițiștii au purtat discuții interactive cu cei mici, specifice vârstei pe teme precum siguranța rutieră, siguranța în mediul școlar, dar și siguranța lor atunci când se află singuri acasă.

Programul activităților a fost extins și în parteneriat cu Asociația EUROACTIV și Liceul cu Program Sportiv Suceava se organizează Cupa Bucurie prin Mișcare la Fotbal, competiție la care s-au înscris și minorii din centrele de plasament și sistemul de protecție a copilului.

Activități preventive și ateliere de lucru s-au organizat și la Mitocu Dragomirnei, fiind organizată Cupa Prieteniei, un eveniment deosebit desfășurat sub coordonarea primăriei din localitate.

Mesajul nostru către sărbătoriți a fost acela că, alături de părinți și profesori, suntem prietenii și aliații lor, iar dacă urmează sfaturile pe care noi le împărtășim și promovăm, putem contribui împreună la siguranța lor și putem pune bazele unei societăți mai bune.

Au fost o activități încărcate cu energia specifică copilăriei, care i-au bucurat deopotrivă atât pe participanții la eveniment cât și pe organizatori, menite să promoveze activitatea polițiștilor, dar şi să îi familiarizeze pe cei mici cu specificul muncii structurilor unităților Ministerului Afacerilor Interne.

LA MULȚI ANI SĂNĂTOȘI ȘI ÎN SIGURANȚĂ TUTUROR COPIILOR!

Mai nouă Mai veche