Minor urmărit de poliție, rănit după ce a căzut cu motocicleta, la Liteni Moara

Accident motocicletă
La 9 iulie 2023, la ora 16.20, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia aflați pe raza satului Liteni, comuna Moara, au observat că pe strada Căminului circula o motocicletă, pe care se afla o singură persoană, care în momentul când a observat prezența echipajului de poliție a accelerat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acesteia pe o distanță de circa 300 metri, iar în capătul străzii Căminului, în dreptul unui imobilul, imediat cum se termină partea carosabilă, pe o porțiune de teren pietruită, a fost identificat răsturnată pe sol o motocicletă Yamaha.

Lângă motocicletă se afla o persoană de sex masculin, care prezenta leziuni minore, sângerânde la genunchi, respectiv escoriații la nivelul coatelor. A fost identificat Iulian M., de 17 ani, din satul Moara Carp, comuna Moara, județul Suceava. Minorul a declarat că nu posedă permis de conducere și că el a condus motocicleta pe drumurile publice.

La ora 16.34, minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Minorul a fost informat că urmează să fie condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, respectiv pentru acordarea de îngrijiri medicale, ocazie cu care i-a fost solicitat să își informeze un reprezentant legal, iar acesta a contactat-o telefonic pe mama sa și i-a solicitat să se prezinte la unitatea medicală.

În prezența mamei, minorului i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, totodată i-au fost acordate îngrijiri medicale fiind stabilit diagnosticul „echimoze la nivelul gambelor și coatelor prin accident rutier”, nefiind necesară internarea.

Minorul a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Șcheia, unde, în prezența mamei, a relatat verbal că el este proprietarul motocicletei, deoarece a cumpărat-o din banii personali, în urmă cu circa 2-3 săptămâni, de la o persoană pe care nu o cunoaște și nu a întocmit niciun document privind tranzacția.

În urma interogării bazei de date a rezultat că minorul nu posedă permis de conducere, iar motocicleta Yamaha are inspecția tehnică periodică expirată din data de 12 iulie 2019, astfel că figurează cu starea „Certificat de Înmatriculare suspendat, ITP expirat”, respectiv în urma interogării aplicației informatice a rezultat că nu există încheiată o poliță de asigurare obligatorie pentru această motocicletă.

Cu privire la faptele de natură contravențională constatate, s-a procedat la sancționarea minorului cu amendă în sumă de 652 lei, totodată fiind dispusă măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare.

A fost întocmit doar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Mai nouă Mai veche