Buletin de presă, 9 august 2023 - IPJ Suceava

Peste 300 de sancțiuni aplicate de polițiști pentru viteză excesivă și depășiri neregulamentare

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 04 - 06.08.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive și a depășirilor neregulamentare
În cadrul acțiunii au fost aplicate 325 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 153.650 lei, din care: 226 viteză; 14 depășiri; 8 centuri; 76 alte abateri; 1 prioritate vehicule.
Totodată, au fost reținute 60 de permise de conducere din care 38 pentru viteză; 14 depăşiri neregulamentare; 8 alte abateri.
De asemenea, au fost ridicate și 7 certificate de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 08.08.2023, ora 07:59, Poliţia Municipiului Suceava, a fost sesizată despre faptul că pe o trecere de pietoni de pe Str. Ștefan cel Mare din mun. Suceava, jud.Suceava s-a produs un accident de circulaţie.
În baza sesizării echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, iar din primele verificări s-a stabilit că la data de 08.08.2023, în jurul orelor 07.57, un bărbat de 77 de ani din com./sat Bosanci, jud. Suceava, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Ștefan cel Mare din mun. Suceava, a suprins și accidentat pe o femeie de 71 de ani, care, în calitate de pieton, se afla în traversarea drumului public, prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeia fiind preluată de un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul Judeţean Suceava, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat iar ulterior la sediul Spitalului Județean Suceava i s-a recoltat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”.


La data de 08.08.2023, ora 12:45, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din com. Dărmănești, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Palagheni, localitatea Mereni, oraș Salcea, din direcția Mereni către interescția cu D.N. 29, a pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune dreapta față cu un palet curprinzând capace de rigole destinte consolidării șanțului adiacent drumului public.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager în vârstă de 54 de ani, din mun. Suceava.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ și s-a procedat la însoțirea sa la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, unde s-a dispus recoltarea de probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 08.08.2023, în jurul orei 20:00, un bărbat de 34 ani, din oraș Dolhasca, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, pe relația Budeni-Preutești, a intrat în coleziune cu mopedul neînregistrat, condus de către un bărbat de 61 ani, din com. Hârlău, jud. Iași.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat la Spitalul Mun. Fălticeni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat urmând să l-i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.
De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul de 61 de ani nu posedă permis de conducere iar mopedul este neînregistrat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul neînregistrat”.


Controale în trafic pentru identificarea transporturilor ilegale de material lemnos

La data de 08.08.2023, în jurul orei 12:15, în cadrul planului propriu de acțiune BLOCADA, lucrătorii de Poliției Orașului Vicovu de Sus, au identificat și oprit pentru control, pe strada Calea Bucovinei oraș Vicovu de Sus, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 50 ani, din com. Putna sat Gura Putnei, acesta prezentând un aviz de însoțire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 2,0135 mc lemn rotund brad.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului Putna.
Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat și a rezultat în plus cantitatea de 0.86 m3 lemn foc specia brad, în valoare de 132 lei, față de materialul lemnos trecut în avizul de însoțire.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de 0.86 mc lemn foc specia brad, în valoare de 132 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.


Ulterior, în jurul orei 12.50, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus, au identificat și oprit pentru control, pe strada Calea Bucovinei, oraș Vicovu de Sus, o altă autoutilitară care transporta material lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 37 ani, din com. Frătăuții Noi, care a prezentat doar documentele personale și ale autoutilitarei, precizând că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că nu este emis niciun aviz pentru material lemnos transportat.
Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care au stabilit că șoferul a transportat cu autoutilitara cantitatea totală de 0,88 mc lemn molid (foc).
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății 0,88 mc lemn molid (foc), în valoare de 135 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.
Mai nouă Mai veche