Buletin de presă, 2 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru un bărbat băut și sub influența substanțelor interzise care a condus un moped pe care a transportat și un minor

La data de 01.09.2023, în jurul orei 22:00, un bărbat de 34 de ani din com. Ciurea jud. Iași, își urca copilul în vârstă de 1 an pe scaunul special destinat copiilor, din partea stânga spate a autoturismului care era parcat pe partea dreaptă a străzii 22 Decembrie, din municipiul Rădăuți.
În timp bărbatul asigura minorul prin fixarea centurilor de siguranță, având portiera stânga spate deschisă, acesta a fost depășit de mai multe autoturisme. Din direcția străzii Bogdan Vodă, se deplasa un bărbat de 28 de ani din municipiul Rădăuți, care conducea motociclul neînmatriculat și pe care se mai afla și un minor de 4 ani.
Conducătorul motociclului în vârstă de 28 ani a acroșat cu motociclul portiera stânga spate a autoturismului parcat, iar din impact a ajuns pe sensul opus de mers, pe partea carosabilă. În urma evenimentului, minorul de 4 ani care se afla pe motociclu și care nu purta cască de protecție a suferit leziuni ușoare.
La fața locului, conducătorul motociclului în vârstă de 28 ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,23 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 28 ani nu deține un permis de conducere valabil pentru categoria de vehicule corespunzătoarele celei din care face parte motociclul condus, respectiv A1.
Conducătorului motociclului în vârstă de 28 ani i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, conducătorul motociclului în vârstă de 28 ani, a fost testat cu aparatul DRAGER DRUGTEST 5000, din dotarea Poliției municipiului Rădăuți, rezultatul testului indicând o valoare pozitivă la THC – 5(Cannabis).
Conducătorului motociclului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.
S-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă, fapte prev și ped. de art. 334 alin. 1, art. 335 alin. 2, art. 336 alin. 1 și art. 196 alin 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul Penal, urmând a fi dispuse măsuri procesuale.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 01.09.2023, ora 19:53, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în satul Dărmănești, în dreptul unui pod, se află o persoană de sex masculin, care a căzut după ce s-a dezechilibrat de pe bicicletă.
Din verificări, s-a constatat că la data de 01.09.2023, în jurul orelor 19:50, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din sat/com. Dărmănești, jud. Suceava, se deplasa cu bicicleta pe DC38, pe raza localității Dărmănești, iar la un moment dat s-a dezechilibrat, căzând pe stradă, fără a fi implicat un alt vehicul în evenimentul rutier.
La fața locului s-a deplasat un echipaj medical din cadrul S.A.J. Suceava care i-a acordat primele îngrijiri medicale biciclistului.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii şi „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2, din C. pen.


La data de 02.09.2023, ora 7:03, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza comunei Drăgușeni s-a produs un accident rutier soldat cu două victime.
Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a constat faptul că la data 02.09.2023 în jurul orelor 07:00 , un bărbat de 39 ani, din com. Păstrăveni, jud. Neamț, în timp ce conducea autoturismul pe DN2-E85 din sat/com Drăgușeni, jud Suceava, pe direcția Roman-Drăgușeni, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu remorca unui autotren, ce se afla parcat în afara părții carosabile.
În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului auto de 39 ani și vătămarea corporală a pasagerului din auto de 55 ani, care a fost transportat la spitalul mun. Fălticeni în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de: „ucidere din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 192 alin 1 și 2 din Codul Penal și ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 și 3 din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 01.09.2023, orele 17:13, echipajul rutier din cadrul Biroului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie de controlul şi supravegherea traficului rutier pe DJ 209D, în loc. Călineşti Enache, jud. Suceava, cu autospeciala de poliţie a oprit autoturismul condus de către o persoană de sex masculin, fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 113 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 36 ani din mun. Suceava, jud. Suceava, care a înmânat cartea de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului, poliția RCA.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava – Unitatea de Primiri Urgenţe în vederea prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.
Cercetările sunt continuate de către organele de poliție judiciară din cadrul Poliției Mun. Suceava – Biroul Rutier.
De asemenea, șoferul a mai fost sancționat și contravențional cu amendă de 2.900 lei pentru că a circulat cu viteza de 113 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h (+ 63 km/h peste limita legală).


La data de 02.09.2023, ora 00:50 echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Piața Unirii din Mun. Rădăuți, jud. Suceava, a procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de către un bărbat de 24 de ani din mun. Rădăuți, județ Suceava.
Întrucat șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, ocazie cu care s-a constatat că rezultatul testului a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere concentrația de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.
Conducătorului auto i s-a adus la cunoştinţă faptul că este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal şi că nu are dreptul să conducă până la definitivarea cerectărilor.
Mai nouă Mai veche