Accident de muncă mortal la Egger Rădăuți. O femeie a murit călcată de o volă

Accident de muncă mortal la Egger Rădăuți. O femeie a murit călcată de o volă
La 6 octombrie 2023, la ora 12:45, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 despre faptul că un lucrător al firmei Egger Radauti a suferit un accident de muncă pe platforma industrială a societății, accident in urma caruia a decedat.

În urma cercetărilor, s-a constatat că motostivuitoristul Ionuț P., din Dornești, de 35 de ani, aflându-se în timpul programului de lucru, pe ultilajul Volvo, în timp ce desfăşura activitaţi profesionale conform fişei postului, se deplasa dinspre zona uscatorului spre buncarul de depozitare a deșeurilor, iar în dreptul halei a lovit-o cu cupa utilajului pe Elena Donisan, de 42 de ani, angajată în calitate de îngrijitor clădiri pentru SC Pro Igienic SRL Suceava, care ieșea din hală.

Personalul de pe ambulanță sosit la fața locului a constatat decesul femeii. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului municipal Rădăuți si s-a solicitat necropsierea.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și ucidere din culpă.

Incidentul a fost adus la cunoștința Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.
Mai nouă Mai veche