Transport ilegal de material lemnos depistat de polițiști la Brodina

Transport ilegal de material lemnos depistat de polițiști la Brodina
La data de 10 noiembrie 2023, în jurul orei 09:14, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au oprit pentru control autoutilitara MAN care se deplasa pe DJ 176, pe raza comunei Brodina, județul Suceava, autoutilitară care transporta material lemnos.

La volan a fost identificat Adrian M., de 49 de ani, din comuna Brodina, județul Suceava.

{inAds}
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL Control, iar în urma interogării a rezultat faptul că pentru autoutilitara marca MAN, la momentul controlului, exista emis aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Brodina – Depozit C3 212 Tabăra.

Organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Brodina au procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilind că bărbatul a transportat cu autoutilitara cantitatea de 15,11 metri cubi, cu 1,50 metri cubi în plus față de cea trecută în avizul de însoțire.

În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată, s-a dispus confiscarea cantității de 1,50 metri cubi lemn rotund rășinoase, în valoare de 765 lei, cantitatea de lemn fiind predată în custodia Ocolului Silvic Brodina, depozitarea fiind făcută în cadrul Depozitului C3 212 Tabăra.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010.
Mai nouă Mai veche