Trei ani de închisoare pentru un tânăr care a tâlhărit o casă de amanet din cartierul George Enescu al municipiului Suceava. A furat 11 lănțișoare de aur sub amenințarea cuțitului

Un tânăr care a tâlhărit o casă de amanet din Suceava a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Fapta a fost comis la 22 decembrie 2022, în jurul orei 11.20. Ionuț Curelaru, la acea dată în vârstă de 24 de ani, din Stulpicani, a intrat în casa de amanet Protto de pe bulevardul George Enescu, unde s-a uitat la mai multe lănțișoare de aur. Tânărul a cerut apoi informații despre lănțișoare și a cerut să le vadă.

{inAds}
Gestionara a ieșit din cabina securizată pentru a discuta cu clientul, iar când a intenționat să revină în cabină s-a trezit amenințată cu cuțitul. Tânărul a pus mâna pe 11 lănțișoare din aur și a fugit.

Ionuț Curelaru a amanetat în aceeași zi nouă dintre lănțișoare la o altă casă de amanet, contra sumei de aproximativ 9.000 de lei, fiind identificat imediat de anchetatori.

Trimis în judecată pentru tâlhărie, a fost arestat preventiv patru luni de zile, până la final de aprilie 2023, după care a fost plasat sub control judiciar. Curelaru a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

Luni, 20 noiembrie, Ionuț Curelaru a fost identificat la domiciliu, iar polițiștii au procedat la punerea în executare a mandatului, acesta fiind escortat la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche