Buletin de presă, 5 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 5 ianuarie 2023 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat și sancțiuni contravenționale la regimul silvic

La data de 04.01.2024, ora 21:15, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce se afla pe raza satului Măzănăești, DJ209C au procedat la oprirea pentru control a unei autoutilitare ce se deplasa dinspre Berchișești spre Lucăcești.
A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat din comuna Slatina, județul Suceava, căruia i-au fost solicitate documentele, acesta prezentând documentele personale și ale autoutilitarei, constatându-se faptul că transporta material lemnos, respectiv cherestea tivită și nu deținea documente specifice de transport.
Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la verificarea autoutilitarei în aplicația SUMAL 2 CONTROL, rezultând faptul că nu există emis un aviz valabil.
Conducătorul autoutilitarei a fost condus la depozitul Cantonului Silvic din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde după inventarierea masei lemnoase, s-a constat faptul că șoferul a transportat fără documente legale cantitatea de 3,71 MC cherestea rășinoase specia molid în valoare de 3.227 lei.
S-a procedat la confiscarea materialului lemnos și predarea acestuia în custodia lucrătorului silvic din cadrul Cantonului Silic Izvor din cadrul O.S Gura Humorului, șoferul fiind sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei conform art. 19 alin. (2), lit. (a), pct. (2) din Legea 171/2010.


La data de 06.11.2023, ora 12.15, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectuau activități de patrulare și control trafic rutier DJ178C, de pe raza comunei Bilca, județul Suceava, au efectuat semnale regulamentare de oprire unei autoutilitare, iar șoferul acesteia s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava și că acesta transporta o cantitate de lemn sub formă de cherestea fără aviz de însoțire a materialului lemnos.
Din acest motiv, acesta a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic pentru inventarierea materialului lemnos. S-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea totală de 0,622 mc cherestea specia rășinoase, în valoare totală de 575 lei. Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Putna.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă conf. art. 19 din Legea 171/2010.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 04.01.2023, ora 11:31, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DC 15 Sasca Nouă-Lămășeni s-a produs un accident rutier.
La fața locului s-a deplasat echipă operativă din cadrul Compartimentului Rutier, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 04.01.2023, în jurul orei 11:30, un bărbat de 21 ani din com Baia, jud. Suceava, în timp ce conducea autovehiculul pe DC 15, în afara localității, pe direcția de deplasare Lămășeni către Sasca Nouă, a pierdut controlul direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile, lovindu-se frontal de un mal de pământ.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a trei pasageri în vârstă de 44 ani, 57 ani și de 42 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-I recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 ,3,4


În ziua de 04.01.2024, în jurul orei 16.25, un bărbat de 22 ani, din comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177C, în localitatea Capu Câmpului, judeţul Suceava, având direcţia de deplasare Valea Moldovei, către oraşul Gura Humorului, a intrat în coliziune cu autoturismul, condus de către un bărbat de 49 ani, din localitatea Valea Moldovei, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a numiţilor a șoefrului de 49 de ani, precum și a unui pasager de 59 de ani aflat în mașina acestuia.
Conducătorii autoturismelor au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate și probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C.P.


La data de 04.01.2024, în jurul orelor 23.25, o femeie de 26 de ani, din com. Straja, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DNCRD Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre mun. Rădăuți către com. Volovăț, jud. Suceava.
La un moment dat aceasta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit carosabilul, ieșind în decor pe un teren agricol, autototurismul fiind avariat.
În urma acestui eveniment rutier, conducătoarea auto a suferit leziuni ușoare.
Conducătorea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


Șofer identificat sub influența băuturilor alcoolice – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La data de 04.01.2024, ora 16.33, în timp ce efectuau activități supraveghere și control a traficului rutier pe strada Humorului, polițiștii SPR 9 Șcheia au oprit pentru control, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase alte autospecialei de poliție, un autoturism care se deplasa pe sensul opus de mers.
După ce s-au prezentat și declinat calitatea, lucrătorii de poliție au solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, acesta prezentând cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și polița RCA dar a precizat că permisul de conducere i-a fost reținut pentru provocarea unui accident rutier cu victime în data de 29.04.2023.
Cu această ocazie s-a stabilit faptul cășoferul este un bărbat domiciliat în oraș Frasin.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cu ocazia verificărilor în baza de date s-a stabilit faptul că șoferul figurează cu dreptul de a conduce reținut.
Ulterior bărbatul a fost condus la U.P.U. Suceava unde i-au fost recoltate 2 mostre de sânge în vederea determinării alcooliemiei în sânge.
În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Cod Penal și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. de art. 335 alin. (2) din Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.
Mai nouă Mai veche