Accident de muncă la fabrica Schweighofer Rădăuți. Victima a ajuns la spital

Accident de muncă la fabrica Schweighofer Rădăuți. Victima a ajuns la spital
Joi, 7 martie 2024, la ora 16.15, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de Spitalul municipal Rădăuți despre faptul că la Unitatea de Primire a Urgențelor se află un pacient care a suferit leziuni ca urmare a unui accident de muncă petrecut la fabrica HS Timber Productions, cu sediul în municipiul Rădăuți.

Din primele cercetări s-a constatat că este vorba despre Gabriel P., de 46 de ani, din comuna Horodnic de Jos, angajat la HS Timber Productions pe funcția de muncitor necalificat. Joi, în jurul orei 15:30, bărbatul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu la hala BEAMS, unde lucra la banda de sortare. În timp ce a manevrat o scândură, o așchie din lemn a intrat prin mănușă în palma mâinii drepte, în urma incidentului suferind leziuni.
{inAds}
De îndată, șeful de tură a anunțat responsabilul S.S.M. despre cele întâmplate, iar cel din urmă a transportat victima la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind diagnosticat cu „plagă înțepată mâna dreaptă”.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche