Buletin de presă, 20 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 20 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Dosare penale pentru șoferi identificați băuți la volan întocmite în cadrul Acțiunii Speed Marathon

La data de 19.04.2024, ora 07.14, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.N 2-E85, pe raza satului Oniceni, com. Forăști, în cadrul acțiunii Speed Marathon, au oprit pentru control o autoutilitară care a fost depistată circulând cu viteza de 107 km/h, limită 60 km/h.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 52 ani, din com. Urecheni, jud. Neamț și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.
{inAds}

De asemenea, în cadrul acțiunii, la data de 19.04.2024, ora 19.00, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier al IPJ Suceava, au oprit pentru control pe D.C 65 Bursuceni autoturismul care se deplasa dinspre loc. Dumbaveni înspre loc. Corocăiești și era condus de către un bărbat de 66 ani, din com. Verești.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul afişat fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind condus la sediul Serviciului Rutier Suceava în vederea întocmirii documentației.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


În acesată dimineață, la 20.04.2024, ora 02.44, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au oprit pentru control pe strada Dispensarului din sat/com. Mălini, autoturismul condus de către un bărbat de 32 ani, din com. Mălini, care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


Material lemnos confiscat de către polițiști

La 19.04.2024, ora 16.40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități de control pe linie de silvicultură privind transporturile de material lemnos, au oprit pentru control, autoutilitara care circula pe DN 2E de pe raza comunei Vicovu de Jos și care transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de către un bărbat de 36 ani, din com. Bilca, iar pentru materialul lemnos transportat, conducătorul auto nu deținea aviz de însoțire conform prevederilor legale.
Din acest motiv, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul a unui inginer silvic, iar în urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară se afla cantitatea de 1,55 mc lemn foc fag, în valoare totală de 410 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional în baza art. 19 alin. 2 lit. a din Legea nr. 171/2010R, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 19.04.2024, ora 10.15, un bărbat de 60 ani, din mun. Onești, jud. Bacău a condus autoutilitara pe DN2, având direcția de deplasare dinspre mun. Suceava spre loc. Cumpărătura, iar în momentul în care a ajuns în zona intersecției cu str. Petru Rareș ce face legătura cu loc. Ipotești, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din mun. București, ce era oprit pe str. Petru Rareș cu intenția de a pătrunde pe DN2.
Ca urmare a impactului, o pasageră din autoturismul condus de către bărbatul din mun. București a suferit leziuni ușoare.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 19.04.2024, în jurul orei 12.25, un bărbat de 72 ani, din oraş Gura Humorului, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sf. Mihai din oraşul Gura Humorului, a surprins şi accidentat cu oglinda retrovizoare dreapta pe un pieton de 52 ani, din oraşul Frasin, care se afla pe partea carosabilă.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 19.04.2024, ora 12.30, un bărbat, în timp ce conducea ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorcă, pe DN 17, a intrat în coliziune față spate cu o autoutilitară, pe care a proiectat-o în spatele unei alte autoutilitare ce rula pe aceeași direcție de mers.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.
Șoferul celei de-a doua autoutilitarea suferit leziuni ușoare.
Conducătorilor auto le-au fost prelevate câte o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”.


La 19.04.2024, ora 21.10, un tânăr de 20 ani, din or. Cajvana, a condus autoutilitara pe DJ 177A, în afara localității Tarnița și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de către un bărbat de 37 ani, din mun. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a unei femei de 30 ani, din mun. Suceava și a unei minore de 4 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, ambele pasagere în autoturismul condus de către bărbatul de 37 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul autoutilitarei, tânărul de 20 ani, a fost sancționat contravențional și pentru nerespectarea prevederilor art. 148 pct. 15 din Hg 1391/2006, întrucât anvelopele autovehiculului prezentau uzură pronunțată, peste limita admisă.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche