Incendiu la Botoșana. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale

Incendiu la Botoșana. Pompierii militari și civili au intervenit cu opt autospeciale
Joi, 16 mai 2024, la ora 00:28, autoritățile a fost sesizate prin 112 despre faptul că la foișorul lui Tudor N. din Botoșana a izbucnit un incendiu.

Foișorul de vară este localizat în partea de sud a grădinii, izolat de restul imobilelor din împrejurimi, acesta fiind alimentat cu sursă de curent printr-un cablu subteran.

Conform relatărilor verbale ale proprietarului, a reieșit faptul că în cursul zilei de miercuri acesta a efectuat activități de construire a unui gard împrejmuitor, ocazie cu care a utilizat aparatură electrică. În jurul orei 22.30 - 23.00, a plecat la locuință, iar în jurul orei 00:15 - 00:20 a fost anunțat de către un consătean despre faptul că la foișor a izbucnit un incendiu.
{inAds}
La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Grupei de Intervenție Solca cu două autospeciale de stingere, precum echipajele de pompieri civili din cadrul SVSU ale primăriilor Cajvana, Botoșana, Comănești și Pârteștii de Jos, care au localizat și lichidat incendiul. 

S-a constatat faptul că în urma producerii incendiului a fost distrus foișorul de vară cu dimensiunile de 6/12 metri, acoperișul format din structura de lemn și învelitoarea de tablă, pe o suprafață totală de circa 120 metri pătrai, o betonieră, un motofierăstrău precum și alte unelte, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată la 180.000 lei.

În urma efectuării cercetării la fața locului, pompierii militari au stabilit drept cauză a producerii incendiului ca fiind ,,efectul termic al instalației electrice”, fără a exista pericol de propagare la imobilele din vecinătate. Nu au existat victime omenești.
Incendiu la Botoșana. Pompierii militari și civili au intervenit cu opt autospeciale
Incendiu la Botoșana. Pompierii militari și civili au intervenit cu opt autospeciale
Mai nouă Mai veche