Urmărire după un conducător beat de ATV, la Rașca

Urmărire după un conducător beat de ATV, la Rașca
La data de 15 mai 2024, la ora 22:50, echipajul Secției de Poliție Rurală Vama, în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe raza comunei Moldovița, satul Rașca, a efectuat semnalul regulamentar pentru oprire unui vehicul ATV care se deplasa dinspre satul Argel spre centrul comunei Moldovița. 

La vederea autospecialei de poliție, conducătorul auto și-a continuat deplasarea în grabă pe o uliță, polițiștii pornind în urmărirea acestuia. La un moment dat, conducătorul auto a abandonat vehiculul fugind pe jos aproximativ 150 metri, fiind însă ajuns și imobilizat de lucrătorii de poliție.

A fost identificat Constantin H., din satul Rașca, comuna Moldovița. 
{inAds}
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu etilometrul Drager, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată s-a procedat la verificarea amănunțită avehiculului condus, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare, identificându-se însă o serie de șasiu, iar procedându-se la verificare acesteia în bazele de date ale Poliței Române s-a stabilit că vehiculul este un ATV care are înmatricularea expirată.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.
Mai nouă Mai veche