Percheziții la școli de șoferi din Suceava și Fălticeni, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul a fost estimat la peste 800.000 de lei

Percheziții la școli de șoferi din Suceava și Fălticeni, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul a fost estimat la peste 800.000 de lei
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava informează că lucrători de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul prestărilor de servicii de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere.

În această cauză penală, în cursul zilei de 29 mai 2024, ca urmare a obţinerii mandatelor de percheziţie emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, au fost efectuate un număr de cinci percheziții domiciliare în localitățile Suceava, Fălticeni şi Fântâna Mare din județul Suceava.

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele aspecte de fapt:
{inAds}
Mai multe persoane fizice au acționat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin neînregistrarea în contabilitate, a tuturor veniturilor obținute ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi, prin intermediul a două societăți comerciale.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, necesare în vederea documentării întregii activități infracționale (înscrisuri, documente contabile, unități de stocare date), precum și pentru stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat.

Prejudiciul estimat în cauză este de 828.782 de lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că efectuarea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche