VIDEO Percheziții la Mafia Lemnului din județul Suceava. 16 descinderi la Rădăuți, Crucea, Broșteni și Dorna Candrenilor, dar și la complici din Borsec și Cluj

VIDEO Percheziții la Mafia Lemnului din județul Suceava. 16 descinderi la Rădăuți, Crucea, Broșteni și Dorna Candrenilor, dar și la complici din Borsec și Cluj
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Naționale sau Romsilva, au efectuat în cursul zilei de marți, 28 mai 2024, un număr de 16 percheziții domiciliare coordonate, pe raza județului Suceava, respectiv localitățile Broșteni, Dorna Candrenilor, Rădăuți și Crucea, precum și pe raza județelor Cluj și Harghita (Borsec), în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu material lemnos.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că mai multe persoane fizice și juridice ar fi acționat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obținute din comercializarea de materialul lemnos sau prin înregistrarea în documentele contabile a unor operațiuni fictive.

Investigațiile vizează un număr de opt persoane juridice și mai multe persoane fizice.
{inAds}
În cauză a fost confiscată cantitatea de 27,405 metri cubi lemn rășinoase cu destinaţia construcţii în valoare de 7.454,16 lei şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.000 lei.

De asemenea, au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, necesare în vederea documentării întregii activități infracționale (înscrisuri, documente contabile, unități de stocare date), precum și pentru stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat.

Concomitent, au fost efectuate șase controale economice la agenți economici ce activează în domeniul silvic, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, inventarierea materialului lemnos fiind în desfășurare.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea delictelor silvice din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier - S.O.P, cât și al polițiștilor serviciilor de investigare a criminalități economice din Cluj și Harghita.

VIDEO:

Mai nouă Mai veche