Cum arată apartamentul cu patru camere al Sofiei Vicoveanca. Artista locuiește într-un bloc cu risc seismic din centrul Sucevei

Cum arată apartamentul cu patru camere al Sofiei Vicoveanca. Artista locuiește într-un bloc din centrul Sucevei
La 82 de ani, Sofia Vicoveanca locuiește în Suceava, într-un apartament spațios cu patru camere, în care sunt adunate numeroase obiecte prețioase pentru artistă. Îndrăgostită de lectură, artista de muzică populară deține o bibliotecă impresionantă, în care se găsesc atent păstrate romane clasice și de dragoste.

Locuința Sofiei Vicoveanca din Suceava este compusă din patru camere, una dintre acestea fiind dedicată în întregime costumelor populare și obiectelor tradiționale din Bucovina. Întregul apartament este decorat cu icoane și alte obiecte religioase întrucât artista a declarat, nu doar într-un singur interviu, că este o persoană cu multă credință în Dumnezeu.

Deși locuiește într-un bloc care a fost încadrat în prima categorie de risc seismic, artista este optimistă și preferă să nu se gândească la posibilitatea unui seism care să-i distrugă casa și pună viața în pericol.
Sofia Vicoveanca nu se teme de cutremur, deși locuiește într-o clădire cu risc seismic
{inAds}
„Nu mi-e frică de nimic. Mi-e frică doar de Dumnezeu, când greșesc să mă ierte. Nu. Eu aici unde stau este un bloc foarte vechi. Stau aici, în apartamentul acesta de 53 de ani, dar el este mai de demult. Cred că e primul bloc făcut în Suceava. Și o vecină care stă de mai mulți ani ca mine aici mi-a spus: Doamna Sofia, știți că avem bulină roșie? Deci, este pericol.

După ce mi-a spus vecina toată treaba aceasta, că avem bulină roșie, eu nu am stat degeaba. M-am uitat unde este tocul la ușă mai mare, mai lat, masa… să mă strecor cumva în caz de ceva. Dar noi nu am avut cutremure. Trebuie să iau și măsuri, nu-i așa? Eu cred în toate acestea, dar trebuie să ne și păzim”
, a declarat Sofia Vicoveanca pentru Revista Viva.

Întrebată de alți artiști dacă resimte teama de a-și pierde viața în propria locuință în cazul unui cutremur, cântăreața le-a transmis că nu se lasă dominată de frică și că, în opinia ei, tragediile pot surveni în orice moment și în orice loc, nu doar în clădirile marcate cu bulină roșie.
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca
Mai nouă Mai veche